Stekt sill med potatismos, lingon och brynt smör

Av Nina Kindbro

(34)

Vad tycker du?

Stekt sill med potatismos, lingon och brynt smör

Stekt sill är en riktig superklassiker. Servera nystekt med potatispuré, brynt smör och lingon – det blir fantastiskt gott. Recept ur Tareq Taylors kokbok ”Favoriter”.

Klassisk stekt sill med mos och lingon är så gott.

Ingredienser

1 kgFärsk Sillfilé, utan ryggfena
600 gpotatis, mjölig sort
2 dlCrème fraiche
1 citron, det rivna skalet
0,5 citron, pressad saft
1 dlpersilja, färsk, grovhackad
Salt
Smör , brynt
rårörda lingon

Till panering

2 dlRågmjöl
2 dlskorpmjöl
Salt
100 gsmör
1 dlSolrosolja

rårörda lingon

225 gLingon
100 gströsocker

Gör så här

1
Tvätta lingonen och ta bort eventuellt skadade bär. Blanda bär och socker. Låt bären stå i rumstemperatur tills de saftar till sig (1-2 timmar). Rör om då och då. Slå upp på steriliserade burkar och förvara mörkt och svalt.
2
Skala och koka potatisen. Mosa och blanda med crème fraiche, citronskal, citronsaft och persilja. Salta efter smak.
3
Blanda rågmjöl och skorpmjöl. Lägg ihop filéerna insida mot insida och panera. Salta och stek i smör och olja.
4
Servera den stekta sillen med potatispuré, brynt smör och rårörda lingon. Himmelskt.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (923)

    Köttbullar – rullade på ett kick med smarta kock-knepet

  2. (147)

    Oxrullader med gräddsås och pressgurka

  3. (141)

    Dillkött – så lyckas du med smakerna

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Fisk
    3. Sill

Fisk

Visa alla

Fiskgratäng med potatismos och lättkokta sockerärtor

(1)

Gravad lax

(1)

Makrillsallad med grillad färskpotatis

(1)

Fiskgratäng med makaroner