Pannkakor med smörstekta äpplen

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Pannkakor med smörstekta äpplen

Nu ska du få smaka på något gott: Pannkakor med smörstekta äpplen och kanel, toppade med en smarrig vaniljsås. Vilken kombo! Receptet ger två stora, tjocka pannkakor.

Pannkakor med smörstekta äpplen

Ingredienser

Pannkakssmet

3 ägg
4 dlvetemjöl
1 msksocker
5 dlmjölk
0,25 tskSalt
smör, till stekning

Fyllning

3 äpplen, syrliga
1 mskKanel
2,5 msksocker

Till servering

vaniljsås

Gör så här

1
Vispa ihop alla ingredienser till pannkakssmeten.
2
Skär äpplena i smala klyftor. Lägg äpplena, socker och kanel i en brödpåse. Knyt ihop påsen och skaka ordentligt så att sockret och kanelen fördelas jämnt.
3
Smält en rejäl sked smör i en stekpanna och stek hälften av äpplena. Häll över ordentligt med pannkakssmet när äpplena börjat mjukna.
4
Grädda pannkakan på medelvärme tills smeten stelnat, men pannkakan fortfarande har en lite fuktig yta. Använder man lock går det lite snabbare.
5
Vänd pannkakan och grädda den en minut på andra sidan också. Detta är inte nödvändigt för ett bra resultat.
6
Dela pannkakan i jämna bitar och servera den med vaniljsås.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (0)

    Kanelsnurror med äpple

  2. (1)

    Hjortrondessert med nötkrokant

  3. (1)

    Blåbärspaj med pistagenötter

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Pannkaka
    3. Efterrätter

Pannkaka

Visa alla
(1)

Kokospannkakor

(3)

Kaiserschmarrn – en kejserlig pannkaka

(1)

Pannkakor med apelsin och likör

(1)

Enchilada-pannkakor med kyckling