Pho med hemmagjord buljong
Hemlagad buljong höjer den vietnamesiska nudelsoppan pho till en ny nivå. Här får oxbringa gosa ihop sig med olika smaksättare som stjärnanis, nejlika, och ingefära. Tillsammans med nudlar och mört nötkött blir detta en soppa du sent ska glömma!
Ingredienser
- 1,5 kgOxbringa, med ben
- 3 lvatten
- 2 tskSalt
- 1,5 Gul lök
- 3 cmingefära
- 3 stjärnanis
- 5 kryddnejlikor
- 1 tskfänkålsfrön
- 1 tskkorianderfrön
- 2 kardemummakapslar, svart
- 2 kanelstänger, 5 cm
- 2 tskfarinsocker
- 4 mskfisksås
Till servering
- 100 gböngroddar, sojabönsgroddar
- 4 Salladslökar
- 300 gnötkött, mört
- 200 grisnudlar
- färsk koriander
- thaibasilika, kan utelämnas
- Lime, i klyftor
- hoisinsås
- srirachasås
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.