Bärpaj med creme caramel fyllning
Den här gyllene pajen med blåbär och hallon är perfekt om du gillar både bär och brylépudding! Tips: lägg en bit bakplåtspapper över pajens botten innan gräddning och fyll med torkade ärtor, på så sätt håller skalet garanterat formen. Ta bort ärtorna innan du har på fyllningen.
Ingredienser
mördeg
- 125 gSmör , kallt, tärnat
- 250 gvetemjöl
- 100 gflorsocker
- 1 ägg
fyllning
- 1,5 dlmjölk
- 3 dlgrädde
- 4 ägg
- 130 gsocker
- 250 färska bär, färska blåbär och/eller hallon
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.