Bärpaj med creme caramel fyllning

Av Lise Finckenhagen

(6)

Vad tycker du?

Bärpaj med creme caramel fyllning

Den här gyllene pajen med blåbär och hallon är perfekt om du gillar både bär och brylépudding! Tips: lägg en bit bakplåtspapper över pajens botten innan gräddning och fyll med torkade ärtor, på så sätt håller skalet garanterat formen. Ta bort ärtorna innan du har på fyllningen.

Bärpaj med creme caramel fyllning
Bärpaj med creme caramel fyllning

Ingredienser

mördeg

  • 125 gSmör , kallt, tärnat
  • 250 gvetemjöl
  • 100 gflorsocker
  • 1 ägg

fyllning

  • 1,5 dlmjölk
  • 3 dlgrädde
  • 4 ägg
  • 130 gsocker
  • 250 färska bär, färska blåbär och/eller hallon

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Bärpaj med creme caramel fyllning

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.