Grekiskt lammlår med mosad potatis
Man sliter inte ut sig när man tillagar lammet på det här långsamma sättet. Resultatet är en "faller av benet och smälter i munnen"-upplevelse som verkligen är värd den minimala ansträngningen. Strö över smulad fetaost och hackad persilja och servera med mosad potatis och tzatziki.
Ingredienser
- 1 lammlägg, 2,5 - 3 kg
- 10 vitlöksklyftor
- 0,5 citron
- timjankvistar, färska
- 1 mskoregano, hackad, färsk eller torkad
- Olivolja
- 4 dllammfond, ev. äppeljuice, vitt vin eller vatten
- salt och malen peppar
- 150 gfetaost
- 1 dlPersilja , finhackad
Mosad potatis
- 800 gsmå potatisar
- 6 mskolivolja
- 0,5 citron
- 2 vitlöksklyftor
- 2 kvistarrosmarin, eller timjan
- Flingsalt
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.