Grekiskt lammlår med mosad potatis

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Grekiskt lammlår med mosad potatis

Man sliter inte ut sig när man tillagar lammet på det här långsamma sättet. Resultatet är en "faller av benet och smälter i munnen"-upplevelse som verkligen är värd den minimala ansträngningen. Strö över smulad fetaost och hackad persilja och servera med mosad potatis och tzatziki.

Grekiskt lammlår med mosad potatis
Grekiskt lammlår med mosad potatis

Ingredienser

  • 1 lammlägg, 2,5 - 3 kg
  • 10 vitlöksklyftor
  • 0,5 citron
  • timjankvistar, färska
  • 1 mskoregano, hackad, färsk eller torkad
  • Olivolja
  • 4 dllammfond, ev. äppeljuice, vitt vin eller vatten
  • salt och malen peppar
  • 150 gfetaost
  • 1 dlPersilja , finhackad

Mosad potatis

  • 800 gsmå potatisar
  • 6 mskolivolja
  • 0,5 citron
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 kvistarrosmarin, eller timjan
  • Flingsalt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Grekiskt lammlår med mosad potatis

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.

Ämnen