Saftig kaka i långpanna med hallon och mandelspån

Av Lise Finckenhagen

(9)

Vad tycker du?

Saftig kaka i långpanna med hallon och mandelspån

Långpannekakor är alltid lika populära på kakbordet. Det geniala med de här kakorna är att de är lika enkla att göra som de är lätta att dela. Här ställs inte heller några stora krav på dekoration, ett stänk florsocker och genast ser kakan extra lyxig ut.

1 portion i receptet blir en kaka med cirka 20 bitar.

Saftig kaka i långpanna med hallon och mandelspån
Saftig kaka i långpanna med hallon och mandelspån

Ingredienser

  • 5 ägg, medelstora
  • 250 gSocker
  • 3 tskVaniljsocker
  • 250 gsmör
  • 2,5 tskBakpulver
  • 350 gVetemjöl
  • 100 gMandelmjöl
  • 1,25 dlkefir, eller naturell yoghurt
  • 1 citron, saften
  • 200 gHallon, färska eller frysta
  • 1 dlMandelspån
  • Florsocker, till dekoration

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Saftig kaka i långpanna med hallon och mandelspån

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.