Saftig kaka i långpanna med hallon och mandelspån
Långpannekakor är alltid lika populära på kakbordet. Det geniala med de här kakorna är att de är lika enkla att göra som de är lätta att dela. Här ställs inte heller några stora krav på dekoration, ett stänk florsocker och genast ser kakan extra lyxig ut.
1 portion i receptet blir en kaka med cirka 20 bitar.
Ingredienser
- 5 ägg, medelstora
- 250 gSocker
- 3 tskVaniljsocker
- 250 gsmör
- 2,5 tskBakpulver
- 350 gVetemjöl
- 100 gMandelmjöl
- 1,25 dlkefir, eller naturell yoghurt
- 1 citron, saften
- 200 gHallon, färska eller frysta
- 1 dlMandelspån
- Florsocker, till dekoration
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.