Indisk kycklingcurry med kokosmjölk

Av Lise Finckenhagen

(7)

Vad tycker du?

Indisk kycklingcurry med kokosmjölk

Servera kyckling i kokoscurry från Goa, en härligt kryddig rätt med klassiska indiska smaker. Kycklingen kan bytas mot fisk eller stora, råa räkor men räkna då med en kortare tillagningstid. Servera med ris och lite hackad, färsk koriander på toppen.

Indisk kycklingcurry med kokosmjölk .
Indisk kycklingcurry med kokosmjölk .

Ingredienser

  • 800 gKycklingfilé, eller lårfilé
  • 1 mskvallmofrön, vita
  • 1 mskkorianderfrön
  • 1 tskFänkålsfrön
  • 1 mskSpiskummin
  • 3 cmkanelstång
  • 10 svartpepparkorn
  • 4 torkad chili, eller efter smak
  • 2 lökar, hackade eller skivade
  • 6 vitlöksklyftor, hackade eller rivna
  • 1 mskingefära, riven
  • 4 mskkokos, riven
  • 3 tomater
  • 1 tskGurkmeja
  • 1,5 tskGaram masala
  • 2 dlVatten
  • Olja, neutral, till stekning

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Indisk kycklingcurry med kokosmjölk