Indisk kycklingcurry med kokosmjölk
Servera kyckling i kokoscurry från Goa, en härligt kryddig rätt med klassiska indiska smaker. Kycklingen kan bytas mot fisk eller stora, råa räkor men räkna då med en kortare tillagningstid. Servera med ris och lite hackad, färsk koriander på toppen.
Ingredienser
- 800 gKycklingfilé, eller lårfilé
- 1 mskvallmofrön, vita
- 1 mskkorianderfrön
- 1 tskFänkålsfrön
- 1 mskSpiskummin
- 3 cmkanelstång
- 10 svartpepparkorn
- 4 torkad chili, eller efter smak
- 2 lökar, hackade eller skivade
- 6 vitlöksklyftor, hackade eller rivna
- 1 mskingefära, riven
- 4 mskkokos, riven
- 3 tomater
- 1 tskGurkmeja
- 1,5 tskGaram masala
- 2 dlVatten
- Olja, neutral, till stekning