Risotto med citronmarinerad zucchini
Amanda Wiger älskar risotto, här bjuder hon på sin goda variant med buffelmozzarella, citronmarinerad zucchini, marconamandlar och örtolja.
– Och självklart hiskeliga mängder parmesan, säger hon i klippet.
Recept ur serien ”Matigt med Amanda” på tv-kanalen Godare.
Ingredienser
Citronmarinerad zucchini
- 1 zucchini
- 0,5 citron, saft och zest
- Olivolja
- Salt och svartpeppar
Risotto
- 2 Schalottenlökar
- 4 vitlöksklyftor
- 0,5 dlolivolja
- 4 dlrisottoris
- 2 dltorrt vitt vin
- 1 lutspädd fond, valfri sort
- 1 msksmör
- parmesan, jättemycket
- Salt och svartpeppar
örtolja
- 1 dlolivolja
- 1 knippepersilja
- Salt
- 1 mskcitronsaft
Till garnering
- Persilja
- Marconamandlar, eller vanliga mandlar
- 2 buffelmozzarella
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Amanda Wiger
Amanda Wigers mat domineras av det finaste vi har här i livet – smör, ost och majo. I “Sveriges mästerkock” gjorde hon succé med sin frispråkiga och öppna personlighet och goda matlagning. Här på Godare syns hon i programmet ”Matigt med Amanda” där det lagas rejäl och okomplicerad mat där det viktigaste är att smaka av – är det svingott är det rätt.
Visa 3 recept