Fluffiga äggmuffins med ost och bacon

Av Godare

(46)

Vad tycker du?

Fluffiga äggmuffins med ost och bacon

Den här lättbakade varianten av äggmuffins blir extra goda med sin bacon- och ostfyllning. Toppa med lite extra riven ost och skivad salladslök.

Ingredienser

12 ägg
2 dlriven parmesanost
2 dlgrädde
Salt och svartpeppar

Fyllning

bacon
salladslök
Riven ost
Servera fluffiga och goda äggmuffins med bacon och ost.

Gör så här

1
Sätt ugnen på 185 grader.
2
Blanda ägg, riven parmesan och grädde. Tillsätt salt och peppar.
3
Smörj en muffinsplåt med smör och lägg lite riven ost i botten av varje muffinsform. Tillsätt stekt bacon och salladslök och häll sen på äggblandningen. Toppa med ytterligare lite riven ost.
4
Baka i ugnen cirka 20 minuter.
5
Servera med sallad och gräddfil eller ät som de är.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (213)

    Varm och krämig macka – på nolltid

  2. (17)

    Extra lyxigt vitlökssmör

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
    3. Frukost
    4. Smårätter

Bakverk

Visa alla
(1)

Bärpaj med creme caramel fyllning

(1)

Browniekakor med flingsalt

(1)

Skedkakor med brynt smör

(1)

Hallonfyllda smördegspajer