Av Sofia Henriksson

Nachoplåt med extra allt

Av Sofia Henriksson

Vad tycker du?

Nachoplåt med extra allt

(260)

Krispiga tortillachips, kryddiga belugalinser, fräsch tomatsalsa och krämig ärtguacamole toppar den läckra nachoplåten.

Matkreatören Sofia Henriksson går all in för att förgylla helgen.

Ingredienser

Ingredienser

2 dl
belugalinser
1 msk
Rapsolja
1 tsk
chiliflakes
1 msk
tacokrydda

Chips

145 g
växtbaserade tortillachips med ostsmak
2.5 dl
växtbaserad ost, cirka

Pico de Gallo

3
tomater
1
rödlök
1
jalapeños, eller fler efter smak
1 kruka
koriander
1 tsk
Salt
1
Lime
3 msk
Rapsolja
svartpeppar

Ärtguacamole

300 g
gröna ärter, frysta tinade
1 dl
växtbaserad crème fraiche
2
vitlöksklyftor
2 msk
citronsaft
0.5 dl
olja, eller mer
1 tsk
Salt

Servera med

0.5
gurka
1 burk
majs, liten
1 burk
tacosås, het
1 burk
naturell växtbaserad ostsås
Nachoplåt med växtbaserad ost, Pico de Gallo och härlig ärtguacamole.

Gör så här

1
Nachoplåt: Koka belugalinserna enligt anvisning på förpackningen. De ska ha en liten kärna kvar. Stek sedan i en stekpanna i lite olja och krydda med tacokrydda och chiliflakes. De ska bli lite krispiga.
2
Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Häll ut nachos på en ugnsplåt och strö över linserna jämnt. Smula över den växtbaserade osten och ställ in i ugnen 5-10 minuter till osten smält.
3
Pico de Gallo: Finhacka tomat, rödlök, jalapeños, koriander - blanda i en skål med saften från limen och tillsätt oljan. Smaka av med salt och svartpeppar.
4
Mixa ingredienserna till guacamolen.
5
Finhacka gurkan och häll av majsen.
6
Toppa nachoplåten med guacamole, majs, gurka, pico de gallo, tacosås och den växtbaserade ostsåsen. Strö över hackad koriander.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg
  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Mexikansk mat
    3. Tacos
decoration divider

Mexikansk mat

Visa alla

Böntacos med avokadokräm

Detaljen som tar tacon till ny nivå – ”jättegott”

Friterad jalapeno med knaperstekt bacon. Mums!

Så gör du egna supergoda tortillabröd