Salladstaco med sojamarinerad tonfisk, jordnötter och korianderkräm

Av Godare

Vad tycker du?

Salladstaco med sojamarinerad tonfisk, jordnötter och korianderkräm

(5)

Salladstaco – fyll salladsbladen med smakrik, marinerad tonfisk och toppa med korianderkräm och knapriga nötter.
– Det här är en förrätt med spännande smakkombinationer som överraskar smaklökarna, säger kocken Mattias Larsson.
Recept ur kokboken ”Lättlagade helgmenyer”.

Salladstaco med läcker tonfisk.

Ingredienser

Korianderkräm

2
äggulor
1 tsk
Citronjuice, färskpressad
1 tsk
Dijonsenap
0.5 dl
Koriander, hackad
Salt
1.5 dl
Rapsolja

Tonfisk

120 g
Tonfisk, färsk
2 msk
Soja, Kikkoman eller annan japansk soja
1 msk
Sesamfrön

Vitkål

120 g
Vitkål
1.5 msk
Citronjuice, färskpressad
Olivolja
Salt
8 blad
gemsallad, alt hjärtsallad

Till servering

salta jordnötter
salta jordnötter, hackade och rostade

Gör så här

1
Lägg äggulor, citron, dijonsenap, koriander och en nypa salt i en matberedare och starta mixern. Tillsätt oljan droppvis till en tjock majonnäs.
2
Skiva tonfisken och häll över soja och sesamfröna.
3
Finstrimla vitkålen och marinera i citronjuice, olivolja och salt ca 5 minuter före servering.
4
Lägg vitkålen i salladsbladen och ringla över lite korianderkräm. Lägg på tonfiskskivorna och strö över jordnötter.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Lättlagade menyer för festliga middagar

  2. Bifftartar med goda tillbehör

  3. Stekt hälleflundra med blomkålskräm

  4. Friterad kyckling med currykräm

  5. Vit chokladgratinerad ananas

  6. Grilla tonfisk – så blir den perfekt

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Matsmarta onsdag
    3. Tonfisk
decoration divider

Matsmarta onsdag

Visa alla

Melonkulor med wasabi och sesam

Avokado- och valnötssallad med ljummen ädelostsås

Mumsig och mättande wrap med bönor

Ljuvlig lättlagad linssoppa