Kokböcker: Här är årets tips på bokrean

Hitta inspiration till ett gott liv

Publisert:

(Denna text är kommersiell och innehåller annonslänkar)

Alla behöver vi lite extra inspiration i köket ibland.
Kanske dags för en ny kokbok med lite fräscha, härliga recept?
Här hittar du utvalda rea-böcker inom mat och dryck.

Tareq Taylors kyckling

Tareq Taylor slår ett slag för kycklingen och allt den kan användas till! Tillaga den hel, i bitar, som filé eller färs. Grilla den på spett, lägg i en mustig gryta eller woka på asiatiskt vis, eller gratinera och fritera den. I boken hittar du de bästa recepten till fest, vardag eller som fast food. Klassiker som flygande Jakob, currykyckling, coq au vin, jerkkyckling och tom ka gai varvas med nya favoriter som kycklingtacos, chicken gumbo och pollo tonnato. Här finns smaker från kök över hela världen.Tareq Taylor delar med sig av sina gedigna kockkunskaper och du får lära dig hur du styckar en kyckling, hur du kokar buljong på skrovet, hur du får det allra knaprigaste skinnet och vilka kryddor som passar till.

Mycket smak på nolltid

Lär dig laga asiatisk mat tillsammans med Jennie Walldén. Det svenska kökets råvaror så som gul lök, vitkål, fläsk och kyckling är alla även vanliga råvaror i det asiatiska köket. Med Jennie Walldén som guide får du snabbt de svenska råvarorna att osa asiatiska smaker tillsammans med misopasta, gochujang och fisksås. Bjud på kimchi, makrill teriyaki, tom ka ga och misobakad pulled pork. Enkelt, snabbt och väldigt, väldigt gott!

Baka i långpanna deluxe

Sveriges bakdrottning Frida Skattberg är tillbaka med en ny bok, och den här gången bjuder hon på enkla bakverk för många. Allt bakas i långpanna! Här finns klassiker som kärleksmums och rulltårta uppdaterade deluxe men också bakverken du kanske inte visste att du kan göra i långpanna. Vad sägs till exempel om chokladbiskvier, vaniljhjärtan eller prinsesstårta?

Always hungry

”Jag har rest i över femtio länder och överallt finner jag samma sak: människor som samlas kring mat.” Följ med tidigare vinnaren av Sveriges mästerkock, Sofia Henriksson, på en matresa genom fyra världsdelar och tjugoen länder i fyrtio smakrika recept. Pröva nya rätter och laga dem tillsammans med vänner – upptäck världen och lär känna nya matkulturer hemma i ditt eget kök!

Baka med choklad

Här hittar du enkla och tydliga recept från Fredrik Nylén på allt från kladdkakor, tårtor och desserter till småkakor och mjuka kakor – samt recept du kan göra helt utan ugn. Detta är alltså en perfekt bok att ta med sig till stugan! I ”Baka med choklad” visar Fredrik även hur du kan återbruka överblivna bakverk så att inget går till spillo.

Baka och spritsa

Lär dig spritsa som ett proffs! Det är enklare än du tror att förvandla dina kladdkakor, cupcakes, pajer, bakelser och tårtor till vackra konstverk som imponerar. Här bjuder Emma Brink Rask, som driver den populära bakbloggen Brinken bakar, på 40 läckra recept, praktiska steg-för-steg-bilder och sina allra bästa tips på hur du lyckas dekorera dina bakverk på otaliga sätt – med endast fem tyllar.

Fakta: Kommersiell text

Annonslänkarna i denna kommersiella text leder till nätbutiker där Aftonbladet får en provision vid en transaktion.

Intäkterna bidrar till att finansiera journalistisk drift på Aftonbladet.

Innehåll märkt med ”Aftonbladet Shop” eller med ”Kommersiell text” skapas av Aftonbladets kommersiella desk – utan anknytning till Aftonbladets redaktion.

Aftonbladets uppdrag och samhällsgranskande roll påverkas därför inte av detta innehåll.

Bild och video kommer från producenten.

Läs vidare

    Mer på Godare

    1. Vintips till fem goda pastarätter

    2. (1)

      Klassisk lasagne

    3. (3)

      Pannbiff med lök

    4. (4)

      Korv stroganoff med ris

    5. (1)

      Ugnsstekt falukorv med potatismos

    6. (1)

      Makaronigratäng

    7. Fiskgratäng med potatismos och lättkokta sockerärtor

    8. (1)

      Hemmagjord vitlökssås

    9. (1)

      Kantarelltoast med bacon

    10. (1)

      Kålsallad med lax