Pasta med fläskfilé och salami
Recept på goda pastarätter kan aldrig bli för många. Här är en härlig variant med fläskfilé, salami och sås av vitt vin och kalvfond. Riven ost på toppen är en självklarhet.
Ingredienser
Ingredienser
4 portioner
Pasta
1 msk
Olivolja
500 g
Fläskfilé
1 msk
Smör
200 g
salami
Vitt vin
2 dl
Vatten
1 msk
Kalvfond
flingsalt
nymald svartpeppar
Till servering
västerbottenost, eller parmesanost
Gör så här
1
Koka pastan. Putsa köttet från hinnor, senor och fett. Skär filén i centimetertjocka skivor. Banka ut skivorna med sidan av näven så du får lite platta köttbitar. Salta och peppra på båda sidor.
2
Fördela salamin ovanpå och vik ihop. Fäst med en cocktailpinne.
3
Hetta upp smör i en panna och vänta tills det tystnar. Bryn köttet ett par minuter på var sida så det blir vackert brynt.
4
Häll i vin, vatten och fond och låt det puttra på medelvärme cirka 4–5 minuter.
5
Lägg upp pastan på ett serveringsfat och droppa över lite olivolja. Lägg köttet ovanpå. Salta och peppra igen och toppa med lite färsk oregano. Bjud den goda skyn och riven Västerbotten- eller parmesanost till.