Pasta med fläskfilé och salami

Av Godare

Vad tycker du?

Pasta med fläskfilé och salami

(7)

Recept på goda pastarätter kan aldrig bli för många. Här är en härlig variant med fläskfilé, salami och sås av vitt vin och kalvfond. Riven ost på toppen är en självklarhet.

Laga fläskfilé med salami och pasta.

Ingredienser

Ingredienser

4 portioner
Pasta
1 msk
Olivolja
500 g
Fläskfilé
1 msk
Smör
200 g
salami
Vitt vin
2 dl
Vatten
1 msk
Kalvfond
flingsalt
nymald svartpeppar

Till servering

västerbottenost, eller parmesanost

Gör så här

1
Koka pastan. Putsa köttet från hinnor, senor och fett. Skär filén i centimetertjocka skivor. Banka ut skivorna med sidan av näven så du får lite platta köttbitar. Salta och peppra på båda sidor.
2
Fördela salamin ovanpå och vik ihop. Fäst med en cocktailpinne.
3
Hetta upp smör i en panna och vänta tills det tystnar. Bryn köttet ett par minuter på var sida så det blir vackert brynt.
4
Häll i vin, vatten och fond och låt det puttra på medelvärme cirka 4–5 minuter.
5
Lägg upp pastan på ett serveringsfat och droppa över lite olivolja. Lägg köttet ovanpå. Salta och peppra igen och toppa med lite färsk oregano. Bjud den goda skyn och riven Västerbotten- eller parmesanost till.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Gräddig laxpasta med sparris

  2. Svamptortellini med brynt smör och salvia

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Pasta
    3. Fläskfilé
decoration divider

Pasta

Visa alla

Spaghetti med musslor

Fyllda pastarullar

Spaghetti all’Amatriciana

Pasta med kryddig chorizo