Böntacos med avokadokräm
Bjud på färgsprakande vegetariska tacos med bönor, avokadokräm, granatäppelsalsa och smulad fetaost. Chilimajonnäsen gör du enkelt genom att smaka av majonnäs med chilisås och några droppar lime.
Ingredienser
- 6 dlBönor, bruna kokta , ev. svarta bönor
- 1 Lök
- 3 vitlöksklyftor
- 1 mskspiskummin
- 1 tskkorianderfrön, malda/stötta
- 1 mskpaprikapulver
- 2 mskchilisås, gärna med chipotle
- 1 mskTomatpuré
- 2 tskHonung, flytande
- 0,5 dlvatten
- 1 knippefärsk koriander
- Salt och svartpeppar
- Olja, till stekning
Avokadokräm
- 2 avokado
- 2 vitlöksklyftor
- 1 krmtorkad chili
- 1 Lime
- Salt
Granatäppelsalsa
- 1 Granatäpple
- 1 rödlök, liten
- 1 jalapeño, rensad från frön
- 1 knippefärsk koriander
- 1 mskolivolja
- Salt
Extra tillbehör
- tortillabröd
- fetaost, smulad
- chilimajonnäs
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.