Böntacos med avokadokräm

Av Lise Finckenhagen

(5)

Vad tycker du?

Böntacos med avokadokräm

Bjud på färgsprakande vegetariska tacos med bönor, avokadokräm, granatäppelsalsa och smulad fetaost. Chilimajonnäsen gör du enkelt genom att smaka av majonnäs med chilisås och några droppar lime.

Tacos med bönor
Tacos med bönor

Ingredienser

  • 6 dlBönor, bruna kokta , ev. svarta bönor
  • 1 Lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 mskspiskummin
  • 1 tskkorianderfrön, malda/stötta
  • 1 mskpaprikapulver
  • 2 mskchilisås, gärna med chipotle
  • 1 mskTomatpuré
  • 2 tskHonung, flytande
  • 0,5 dlvatten
  • 1 knippefärsk koriander
  • Salt och svartpeppar
  • Olja, till stekning

Avokadokräm

  • 2 avokado
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 krmtorkad chili
  • 1 Lime
  • Salt

Granatäppelsalsa

  • 1 Granatäpple
  • 1 rödlök, liten
  • 1 jalapeño, rensad från frön
  • 1 knippefärsk koriander
  • 1 mskolivolja
  • Salt

Extra tillbehör

  • tortillabröd
  • fetaost, smulad
  • chilimajonnäs

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Böntacos med avokadokräm

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.