Enkel kimchi

Av Lise Finckenhagen

Kimchi är Koreas nationalrätt, och smakar fantastiskt som tillbehör till många rätter. Det tar vanligtvis flera dagar att göra egen kimchi eftersom grönsakerna ska jäsa men i det här receptet ska . Det här receptet räcker till en stor syltburk.

Enkel kimchi av salladskål.

Ingredienser

Ingredienser

1
salladskål
15 g
Salt
1 l
Vatten
4
Salladslökar
20 g
Ingefära, färsk, finriven
5
vitlöksklyftor, finhackade eller rivna
15 g
Chilipulver, gärna koreansk "kochukaru"
1 msk
Socker
2 msk
fisksås
sesamfrön

Gör så här

1
Ta bort eventuella fula blad på salladskålen och dela den i fyra på längden. Skölj väl med kallt vatten mellan bladen. Dela kålen i grova bitar och lägg bitarna i en lämplig skål.
2
Rör ihop salt och vatten. Häll saltlagen över kålen. Se till att all kål är täckt och lägg en tallrik eller liknande ovanpå så att kålen hålls under vatten. Låt kålen ligga så här i 2-12 timmar.
3
Häll av lagen (men spara två matskedar) och låt kålen rinna av ordentligt. Rör ihop ingefära, vitlök, chilipulver, socker, fisksås och 2 msk saltlag. Skär salladslöken i grova skivor och blanda kål och salladslök tillsammans med kryddblandningen.
4
Häll allt i en stor syltburk och förvara kålen svalt. Kålsalladen kan ätas direkt, men bör stå några dagar innan servering. Strö över sesamfrön vid servering.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Kimchiris med stekt ägg

  2. Vegetarisk gimbap

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Tillbehör
    3. Asiatisk mat
decoration divider

Tillbehör

Visa alla

Blomkålscouscous

Jordgubbssalsa med mango

Nypotatis med gräddfil och bacon

Gräddgratinerad mandelpotatis