Enkel kimchi

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Enkel kimchi

Kimchi är Koreas nationalrätt, och smakar fantastiskt som tillbehör till många rätter. Det tar vanligtvis flera dagar att göra egen kimchi eftersom grönsakerna ska jäsa men i det här receptet ska . Det här receptet räcker till en stor syltburk.

Enkel kimchi av salladskål.
Enkel kimchi av salladskål.

Ingredienser

1 salladskål
15 gSalt
1 lVatten
4 Salladslökar
20 gIngefära, färsk, finriven
5 vitlöksklyftor, finhackade eller rivna
15 gChilipulver, gärna koreansk "kochukaru"
1 mskSocker
2 mskfisksås
sesamfrön

Gör så här

1
Ta bort eventuella fula blad på salladskålen och dela den i fyra på längden. Skölj väl med kallt vatten mellan bladen. Dela kålen i grova bitar och lägg bitarna i en lämplig skål.
2
Rör ihop salt och vatten. Häll saltlagen över kålen. Se till att all kål är täckt och lägg en tallrik eller liknande ovanpå så att kålen hålls under vatten. Låt kålen ligga så här i 2-12 timmar.
3
Häll av lagen (men spara två matskedar) och låt kålen rinna av ordentligt. Rör ihop ingefära, vitlök, chilipulver, socker, fisksås och 2 msk saltlag. Skär salladslöken i grova skivor och blanda kål och salladslök tillsammans med kryddblandningen.
4
Häll allt i en stor syltburk och förvara kålen svalt. Kålsalladen kan ätas direkt, men bör stå några dagar innan servering. Strö över sesamfrön vid servering.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Enkel kimchi