Enkel kimchi

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Enkel kimchi

Kimchi är Koreas nationalrätt, och smakar fantastiskt som tillbehör till många rätter. Det tar vanligtvis flera dagar att göra egen kimchi eftersom grönsakerna ska jäsa men i det här receptet ska . Det här receptet räcker till en stor syltburk.

Enkel kimchi av salladskål.
Enkel kimchi av salladskål.

Ingredienser

  • 1 salladskål
  • 15 gSalt
  • 1 lVatten
  • 4 Salladslökar
  • 20 gIngefära, färsk, finriven
  • 5 vitlöksklyftor, finhackade eller rivna
  • 15 gChilipulver, gärna koreansk "gochugaru"
  • 1 mskSocker
  • 2 mskfisksås
  • sesamfrön

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Enkel kimchi