Färska kåldolmar med köttfärs
Fyllda med köttfärs, ingefära, vitlök och goda kryddor blir de här färska kåldolmarna en riktig smaksensation till middag.
Ett tips är att göra sås på stekskyn från kåldolmarna. Jämna ut den med en smör- och mjölblandning och justera smaken med salt, peppar och några droppar citronsaft.
Ingredienser
- 12 stora kålblad, från t ex vitkål
- 500 gköttfärs, gärna blandfärs
- 1,5 tskSalt
- 1 ägg
- 1,5 mskingefära, finriven
- 1 vitlöksklyfta, riven
- 1 Schalottenlök, stor och finhackad
- malen peppar
- 0,25 tskmuskotnöt
- 0,25 tskkryddpeppar
- 2 dlmjölk, kall
- 2 mskpersilja, hackad (kan uteslutas)
- 1 mskdragon, hackad (kan uteslutas)
- 2,5 dlOxfond, eller buljong
Topping
- smör
- dragon, färsk