Blåmusselgryta
Kocken Fabian Olli Johanson lagar en härlig blåmusselgryta som är en grönare variant av den klassiska moules mariniere. Här sätter chili, fänkål och persilja kryddningen.
Ingredienser
- 1 nätblåmusslor, färska
- 6 dltorrt vitt vin, alternativt en god torr äppelcider
- 1 dlvispgrädde
- 25 gSmör
- 2 selleristjälkar
- 0,5 Purjolök
- 1 fänkål, spara fänkålsdillen som garnering
- 0,5 grön chili
- 1 vitlöksklyfta
- 2 kvistartimjan
- 1 lagerblad
- 1 tskFänkålsfrön, malda
- 1 knippepersilja
- 70 gBladspenat
- surdegsbaguette
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Fabian Olli Johansson
Fabian Olli Johansson är kocken från Gotland som brinner för ärlig matlagning med fokus på schyssta råvaror. Han har erövrat titeln som “Nordens bästa ekokock” och har rest och jobbat på restauranger runt om i världen. Fabian älskar allt som har med mat att göra och i programmet “Gott och grönt med Fabbe” lagar han rätter med mycket smak och alltid med en grön, personlig twist.
Visa 8 recept