Thailändska nudlar med köttfärssås

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Thailändska nudlar med köttfärssås

Bjud på glasnudlar med kycklingköttfärssås smaksatt med ingefära, vitlök och chili blandat med ostronsås, sweet chili, soja och sesam. Strö över grovt hackade jordnötter. Snabbt, enkelt och gott!

Nudlar med kycklingfärs, ingefära och chili

Ingredienser

500 gKycklingfärs
2 mskingefära, färsk, finriven
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 röd chili, finhackad
0,5 dlSweet chilisås
0,5 dlOstronsås
1 mskSojasås
1 mskSesamolja
1,5 msklimejuice
2 mskfisksås
2 Salladslökar
färsk koriander, och/eller thaibasilika
250 grisnudlar, koka enligt beskrivning på förpackningen
4 mskjordnötter, hackade
srirachasås, till servering
Olja, neutral, för stekning

Gör så här

1
Hetta upp lite olja i en stor stekpanna eller wok. Stek köttfärsen på hög värme.
2
Hacka upp den under stekningen och stek tills bitarna är gyllene och lite "knaperstekta". Tillsätt ingefära, vitlök och chili och fräs ordentligt under omrörning i några minuter.
3
Tillsätt sweet chili, ostronsås, sojasås och sesamolja. Låt allt puttra ihop några minuter och smaka av med lime och fisksås. Blanda i finhackad salladslök och grovhackade örter.
4
Toppa nudlarna med "köttfärssåsen" och strö över hackade jordnötter. Serveras med extra chilisås bredvid.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Vietnamesisk nudelsallad

  2. (1)

    Hälleflundra med kokos och grön chili

  3. (1)

    Asiatisk torsk med kokosris

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Asiatisk mat
    3. Thailändsk mat

Asiatisk mat

Visa alla
(0)

Bibimbap

(1)

Sushilax med het ingefära- och limesås

(1)

Kokosmarinerade kycklingspett

(1)

Kryddig nudelsoppa