Thailändska nudlar med köttfärssås

Av Lise Finckenhagen

(36)

Vad tycker du?

Thailändska nudlar med köttfärssås

Bjud på glasnudlar med kycklingköttfärssås smaksatt med ingefära, vitlök och chili blandat med ostronsås, sweet chili, soja och sesam. Strö över grovt hackade jordnötter. Snabbt, enkelt och gott!

Nudlar med kycklingfärs, ingefära och chili
Nudlar med kycklingfärs, ingefära och chili

Ingredienser

  • 500 gKycklingfärs
  • 2 mskingefära, färsk, finriven
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 0,5 dlSweet chilisås
  • 0,5 dlOstronsås
  • 1 mskSojasås
  • 1 mskSesamolja
  • 1,5 msklimejuice
  • 2 mskfisksås
  • 2 Salladslökar
  • färsk koriander, och/eller thaibasilika
  • 250 grisnudlar, koka enligt beskrivning på förpackningen
  • 4 mskjordnötter, hackade
  • srirachasås, till servering
  • Olja, neutral, för stekning

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Thailändska nudlar med köttfärssås

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.