Piccata – så gör du den italienska rätten

Av Godare

Vad tycker du?

Piccata – så gör du den italienska rätten

(1)

Piccata är en italiensk klassiker som traditionellt görs på kalv, i det här recept använder vi i stället kyckling och ost.
Den goda såsen får sina smaker av kapris, citron och persilja.

Piccata – en italiensk klassiker med kyckling

Ingredienser

4
kycklingfiléer
2
ägg
200 g
Riven ost, gärna parmesan eller lagrad ost blandad med parmesan
1 dl
Vetemjöl
Salt och peppar
Olja, att steka i
smör, att steka i

Sås

1
citron
0.5 dl
Kapris
2 msk
persilja, finhackad
4 dl
Vatten
1 msk
Smör
2 tsk
Vetemjöl
Salt och peppar

Till servering

4 portioner
Pasta, eller ris

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Koka pasta eller ris enligt instruktioner på förpackningen.
2
Skär kycklingfiléerna på längden – så att det blir två tunna skivor (totalt åtta stycken). Torka av filéerna och krydda dem med salt och peppar.
3
Vispa upp ägg i en skål, lägg den rivna osten i en annan och mjöl i en tredje. Vänd kycklingen först i mjölet, sedan i ägg och slutligen i osten.
4
Hetta upp en stekpanna med olja oc smör.
5
Stek filéerna en i taget på ganska hög värme. Stek 2-3 minuter per sida – eller tills de är gyllenbruna.
6
Stoppa in piccatorna i ugnen tills de är genomstekta och allt annat är klart.
7
Klicka i smör i samma stekpanna som du stekte kycklingen och pudra över mjöl och bryn hastigt. Häll i vatten, kapris och pressad citronsaft och koka upp såsen. Skiva resten av citronen och spara till serveringen.
8
Servera piccatorna med pasta eller ris, sås med kapris och citronskivor.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Risottobollar – fritera risotto

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Kött
decoration divider

Kött

Visa alla

Renskavsburgare med skogssvamp

Biffwok med ingefära och sesam

Pulled pork i ugnen

Frasstekt ankbröst med kryddig sås