Lyxig korv med bröd
Korv är smart mat att bjuda på när man vill hålla det enkelt eller äta utomhus. Här har Siri Barje lyxat till korven med karamelliserad lök och vegansk majonnäs. Recept ur hennes kokbok ”Vegan på 5 ingredienser”.
Ingredienser
Ingredienser
2
lökar, gula
4
korvar, goda, veganska
4
korvbröd, stora
0.5 dl
majonnäs, vegansk
1 knippe
gräslök, litet
Basvaror
2 msk
Rapsolja
dijonsenap
Salt och svartpeppar
Gör så här
1
Skiva löken tunt, värm olja i en stekpanna och stek löken på låg värme i cirka 20 minuter tills den är karamelliserad. Salta.
2
Stek korven och värm bröden.
3
Blanda majonnäs med salt och peppar.
4
Hacka gräslöken fint.
5
Lägg korven i bröden, toppa med karamelliserad lök, majonnäs, dijonsenap och gräslök.