Kryddig halloumikebab med vitlökssås

Av Godare

Vad tycker du?

Kryddig halloumikebab med vitlökssås

(42)

Halloumikebab. Stek osten frasig och servera i mjuka libabröd med krispiga grönsaker och ös på med sås. Avnjut direkt. Köp gärna svensk stekost som påminner om halloumi och finns i flera olika lokalproducerade märken. Recept ur kokboken Vego på 15 minuter av Maria Zihammou.

Kryddig halloumikebab med vitlökssås

Ingredienser

Ingredienser

2 paket
halloumi, á 200 g
2 msk
Olivolja
1 tsk
Sumac (malen)

Gröna tillbehör

1 stånd
Romansallad
1 dl
Bladpersilja, plockad
0.5 dl
Koriander
1
rödlök
250 g
körsbärstomater
0.5
gurka
1
citron, pressad saft
Flingsalt
Peppar

Vitlökssås

2 dl
yoghurt, tjock
1
vitlöksklyfta, finhackad
2 msk
majonnäs
1 tsk
Dijonsenap
1 msk
Pressad citronsaft
Flingsalt
Peppar

Servera med

4 st
Libabröd, eller pitabröd
1 dl
Oliver, gröna eller svarta

Gör så här

1
Skär halloumin i skivor eller mindre bitar. Hetta upp en stekpanna och tillsätt olivolja. Stek halloumin tills den fått fin färg på bägge sidor. Krydda med sumac eller paprikapulver. Sätt åt sidan.
2
Plocka och skölj salladen och skär i mindre bitar. Finhacka persilja och koriander. Skala och skiva löken. Skär tomaterna i halvor eller kvartar och skär gurkan i mindre bitar. Lägg ner hackad persilja, koriander, gurka, tomater och skivad lök i en skål. Blanda med pressad citronsaft. Krydda med lite salt och peppar.
3
Blanda yoghurt med finhackad vitlök, majonnäs, dijonsenap och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
4
Servera halloumin med alla goda grönsaker i libabröd eller pitabröd, tillsammans med vitlöksyoghurt och oliver.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Rödbetor med yoghurt och getost

  2. Aubergine med chermoula

  3. Nachos med bönor och avokado

  4. Blomkålssteaks med ingefära och curry

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Blomkålskroketter

Sötsur grönsakswok

Vegetarisk lasagne med aubergine

Tomatomelett med basilika