Vegetarisk smörgåstårta

Av Godare

Vad tycker du?

Vegetarisk smörgåstårta

(10)

En vegetarisk smörgåstårta med härliga närproducerade grönsaker. Kan varieras i oändlighet med dina favoritgrönsaker. Somrigt och gott - perfekt till studentmottagningen.

Recept av Emelie Johansson på Haga Tårtcompani och Bageri.

Somrig vegetarisk smörgåstårta

Ingredienser

Ägg med brynt smör och crème fraiche

6
ägg
100 g
smör
2 dl
Crème fraiche

Keso med salviapesto

500 g
keso
1 kruka
salvia
1 kruka
persilja
100 g
Babyspenat

Ärtkräm

500 g
Ärtpuré
1
citron, saften

Pepparotskräm

500 g
färskost
2 msk
riven pepparrot
Salt
Salt
Pressad citronsaft

Gör så här

1
Ägg med brynt smör och crème fraiche: Bryn smöret ordentligt, ställ åt sidan. Mjukkoka äggen, spola kalla och hacka dem smått. Vispa ner kall crème fraiche i smöret och vispa slätt. Vänd ner ägghacket i krämen.
2
Keso med salviapesto: Mixa örter med solrosfrön och olja. Vänd ner citronzest och smaka upp med salt. Blanda peston med keso.
3
Ärtkräm:
4
Pepparrotskräm: Vispa ihop färskost med pepparrot och smaka upp med salt och citronsaft.
5
Montering: Lägg ägg med brynt smör och crème fraiche på det första lagret. Bred på keso med salviapesto på det andra lagret. Tillsätt grönärtskräm och citron på det tredje lagret. Stryk på pepparrotskräm på hela tårtan. Toppa med säsongens grönsaker, tångcaviar, goda skott och örter.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Goda sommarmaten

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Grillad majs med chilismör

Sötpotatisbowl med avokadohummus

Blomkålskroketter

Sötsur grönsakswok