Enkla frukostfrallor med råg och öl

Av Godare

Vad tycker du?

Enkla frukostfrallor med råg och öl

(131)

Det här är de ultimata helg- och semesterfrallorna. Rör ihop på kvällen, baka ut på morgonen och grädda direkt.

Recept ur boken “Långjäst och lättbakat” av Maria Blohm.

Baka läckra rågfrallor till frukost.

Ingredienser

Ingredienser

33 cl
ljus öl, rumstempererad
0.5 tsk
torrjäst
1.5 tsk
Salt
25 g
linfrön, hela
50 g
Rågmjöl, grovt
300 g
vetemjöl special

Gör så här

1
Häll upp öl i en bunke och rör ut jästen i den. Väg sedan upp alla övriga ingredienser, häll rakt ur förpackningen och nolla vågen mellan varje ingrediens så sparar du disk. Rör samman ingredienserna för hand med hjälp av en slev, slickepott eller degskrapa. Du kan köra degen i degblandare, men det är inte nödvändigt. Det viktiga är att allting blandas ordentligt. Se till att inget mjöl ligger torrt och oblandat.
2
Låt degen vila i rumstemperatur i en bunke täckt med plast 10–14 timmar.
3
Sätt ugnen på 250 °C, varmluft. Ta fram en plåt, och lägg ett bakplåtspapper på den.
4
Forma med hjälp av 2 skedar degen till 8 frallor. Mjöla lätt med rågmjöl ovanpå frallorna, om du vill. Grädda frallorna i mitten av ugnen i 12 minuter. Låt svalna något innan du skär i dem.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Så lyckas du med långjäst bröd

  2. Bagels New York style

  3. Frallor med aprikoser och valnötter

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
    3. Bröd
decoration divider

Bakverk

Visa alla

Äppelkaka med smuldegstopp

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Marängtårta med mascarponekräm och bär

Kokosdröm till fikat – glutenfritt!