Grillad kyckling med mojo rojo, mandel och stekt sallad

Av Godare

Vad tycker du?

Grillad kyckling med mojo rojo, mandel och stekt sallad

(4)

Kocken Niklas Ekstedt tipsar här om ett av sina recept från succéboken ”Happy food”. En smakrik kyckling med stekt sallad.

Grillad kyckling med mojo rojo, mandel och stekt sallad.

Ingredienser

Ingredienser

1
stor kyckling, eller 4 vårkycklingar/stor kyckling
1 msk
Kycklingfond
2
Schalottenlök, skalad
2
vitlöksklyfta, skalad
0.5
fänkål
1
röd chili
1 dl
Olivolja
2
lagerblad
2 tsk
Fänkålsfrön
2
grillad paprika
2 msk
sherryvinäger
5 msk
Mandelmjöl
4
hjärtsallad
3 msk
Mandel, grovt hackad

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225°C.
2
Gnid in kycklingen med salt.
3
Lägg kycklingen på ugnsfast form och ställ in i ugn 20 minuter.
4
Sänk värmen till 175°C, häll 2 dl vatten över kycklingen och fortsätt tillaga till innertemperatur 70°C. Tar ca 30 minuter .
5
Ös kycklingen var 5 minut.
6
Ta ut kycklingen från ugnen och låt den vila 10 minuter innan du skär i den.
7
Kärna ur chilin.
8
Hacka lök, vitlök, fänkål och chili. Lägg i en kastrull med olivolja, lagerblad och fänkålsfrön.
9
Koka mjuk över medelhög värme. Ta av från värmen och låt svalna.
10
Tillsätt paprika och sherryvinäger och mixa slät i kannmixer eller med stavmixer.
11
Tillsätt mandelmjöl och låt svälla 30 minuter.
12
Dela salladen i två delar och skölj och låt den rinna av.
13
Stek på snittytan i panna på hög värme.
14
Servera den nystekta salladen med helgrillad kyckling och paprikakräm.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. RECEPT

    Niklas Ekstedt: Ät efter säsong och laga mat med förnuft

  2. Socca - kikärtspannkaka

  3. Helgrillad havsabborre med gröna grönsaker

  4. Helbakad pumpa med svartkål och kålrabbi

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Matsmarta onsdag
    3. Kyckling
decoration divider

Matsmarta onsdag

Visa alla

Melonkulor med wasabi och sesam

Avokado- och valnötssallad med ljummen ädelostsås

Mumsig och mättande wrap med bönor

Ljuvlig lättlagad linssoppa