Grillad kyckling med mojo rojo, mandel och stekt sallad

Av Godare

(4)

Vad tycker du?

Grillad kyckling med mojo rojo, mandel och stekt sallad

Kocken Niklas Ekstedt tipsar här om ett av sina recept från succéboken ”Happy food”. En smakrik kyckling med stekt sallad.

Grillad kyckling med mojo rojo, mandel och stekt sallad.
Grillad kyckling med mojo rojo, mandel och stekt sallad.

Ingredienser

1 stor kyckling, eller 4 vårkycklingar/stor kyckling
1 mskKycklingfond
2 Schalottenlök, skalad
2 vitlöksklyfta, skalad
0,5 fänkål
1 röd chili
1 dlOlivolja
2 lagerblad
2 tskFänkålsfrön
2 grillad paprika
2 msksherryvinäger
5 mskMandelmjöl
4 hjärtsallad
3 mskMandel, grovt hackad

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225°C.
2
Gnid in kycklingen med salt.
3
Lägg kycklingen på ugnsfast form och ställ in i ugn 20 minuter.
4
Sänk värmen till 175°C, häll 2 dl vatten över kycklingen och fortsätt tillaga till innertemperatur 70°C. Tar ca 30 minuter .
5
Ös kycklingen var 5 minut.
6
Ta ut kycklingen från ugnen och låt den vila 10 minuter innan du skär i den.
7
Kärna ur chilin.
8
Hacka lök, vitlök, fänkål och chili. Lägg i en kastrull med olivolja, lagerblad och fänkålsfrön.
9
Koka mjuk över medelhög värme. Ta av från värmen och låt svalna.
10
Tillsätt paprika och sherryvinäger och mixa slät i kannmixer eller med stavmixer.
11
Tillsätt mandelmjöl och låt svälla 30 minuter.
12
Dela salladen i två delar och skölj och låt den rinna av.
13
Stek på snittytan i panna på hög värme.
14
Servera den nystekta salladen med helgrillad kyckling och paprikakräm.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Grillad kyckling med mojo rojo, mandel och stekt sallad