Kålsallad med äpple och färska fikon

Av Anna Wendt

(1)

Vad tycker du?

Kålsallad med äpple och färska fikon

En sallad känns alltid fräscht på julbordet. Här finns både krispig grönkål och färska fikon.
– En lite mer modern kålsallad med mycket smak. Kålen blir nästan lite marinerad när man kramar in senapsdressingen, säger receptkreatören Anna Wendt.

Krispig kålsallad med härliga smaker.

Ingredienser

250 gRödkål
100 gGrönkål
1 Äpple
0,5 Granatäpple
3 färska fikon

Senapsdressing

0,75 dlolivolja
2 mskvit balsamvinäger
1 tskDijonsenap
1 tskHonung
Salt
nymalen svartpeppar

Gör så här

1
Ta bort stammen från grönkålen och riv den i små bitar. Skiva rödkålen tunt med hjälp av en osthyvel eller mandolin. Lägg all kål i en rymlig bunke.
2
Vispa samman ingredienserna till senapsdressingen och häll två tredjedelar över kålen. Blanda om ordentligt och massera sedan runt alltsammans någon minut med hjälp av händerna. Låt stå minst 4 timmar i rumstemperatur.
3
Ansa äpplet och skär det i mindre bitar eller skivor. Dela granatäpplet, bryt det i bitar och pilla ut kärnorna. Dela fikonet i klyftor.
4
Stjälp upp kålen på ett serveringsfat. Vänd ner i salladen. Strö dem över salladen.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Köttbullar med tre sorters peppar

  2. (1)

    Apelsindressa­d brysselkål

  3. (1)

    Rimmad julskinka med senapsgriljer­ing

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Sallad
    3. Jul

Sallad

Visa alla
(0)

Papayasallad

(0)

Rödbetssallad med feta och pistage

(1)

Kålsallad med lax

(0)

Apelsinsallad