Sandys Svanbergasill

Av Godare

Vad tycker du?

Sandys Svanbergasill

(6)

Den här sillen kan du göra en fettsnålare variant av om du använder lättmajonnäs och matlagningsgrädde i stället.

Sandys Svanbergasill

Ingredienser

Ingredienser

4
inlagda sillfiléer

Såsen

1 dl
majonnäs
0.5 dl
vispgrädde
2 msk
silad lag, från den inlagda sillen
0.5 dl
Kalles Kaviar, Original
1 krm
Citronpeppar
1 tsk
strösocker
10 droppar
worchestershiresås
1 knippe
dill
10 cm
purjolök
0.5
rödlök

Gör så här

1
En portion i receptet ger en burk sill. Utgå från vanliga inlagda sillfiléer, som du antingen lagt in själv eller köpt färdiginlagda från någon pålitlig fiskdisk.
2
Ta upp filéerna, låt dem rinna av väl på hushållspapper.
3
Sila av 2 msk av lagen som behövs till såsen.
4
Klipp dillen.
5
Ansa och skölj purjon. Hacka den.
6
Skala rödlöken och hacka den.
7
Blanda ihop ingredienserna till såsen.
8
Lägg i sillbitarna i såsen.
9
Låt stå kallt i minst ett dygn.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg
  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Sill
decoration divider

Sill

Visa alla

Krämig lingonsill med lime

Inlagd sill – lättlagad klassiker

Gräddfilssill med löjrom

Fänkål- och akvavitssill