Banoffee paj – recept på god bananpaj

Av Godare

Vad tycker du?

Banoffee paj – recept på god bananpaj

(460)

Banoffe paj är en mumsig paj med bananer, kolasås och grädde. Ett enkelt recept som passar utmärkt för födelsdagsfikat eller som efterrätt.

Banoffe paj – recept med banan, kolasås och grädde

Ingredienser

Ingredienser

20
digestivekex, 400 g
175 g
Smör, mjölkfritt

Kolasås

1.5 dl
strösocker
1.5 dl
ljus sirap
1 dl
sojamjölk
50 g
Smör

Fyllning

2 dl
Laktosfri Vispgrädde, använd en klick och spara resten till toppingen
2 msk
strösocker
1 tsk
Vaniljsocker

Topping

3
Bananer
1 dl
jordnötter
50 g
Mörk choklad
Kakao, eventuellt

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa digestivekexen till smulor och smält smöret. Blanda smulor och smör och tryck sedan ut blandningen i en pajform. Grädda pajskalet i 15 minuter. Ta ut och låt svalna.
2
Nu till kolasåsen. Blanda ihop strösocker, ljus sirap och sojamjölk i en kastrull. Koka upp och låt bubbla på i cirka 10 minuter tills kolasåsen har tjocknat något och fått en nötigt brun färg. Häll över såsen i en skål, låt den svalna helt.
3
Vispa grädden tillsammans med strösocker och vaniljsocker. Blanda ner en stor klick vispad grädde i kolasåsen och bred sedan ut blandningen i botten av pajskal­et.
4
Skiva bananerna och lägg de över kolasåsen. Strö över jordnötterna och klicka eller spritsa på resterande grädde. Riv den mörka chokladen och dekorera pajen med den.
5
Pudra eventuellt över lite kakao.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Banankaka – söt, saftig och kryddig

  2. Bananpannkakor – gott, mättande och enkelt

  3. Bästa receptet på kladdkaka

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
    3. Paj
    4. Amerikansk mat
decoration divider

Bakverk

Visa alla

Äppelkaka med smuldegstopp

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Marängtårta med mascarponekräm och bär

Kokosdröm till fikat – glutenfritt!