Smörgåstårta med skaldjur

Av Lise Finckenhagen

(2)

Vad tycker du?

Smörgåstårta med skaldjur

En vacker smörgåstårta fylld med skalade räkor, kräftstjärtar, kokt kungskrabba och rom. Tårtan kan även göras på bara räkor. Använd färska eller frysta, men inte räkor i lag.

Smörgåstårta med skaldjur
Smörgåstårta med skaldjur

Ingredienser

  • 200 gphiladelphiaost
  • 1 dlmajonnäs
  • 3 dlCrème fraiche
  • 800 gskaldjur, skalade räkor, kräftstjärtar, kokt kungskrabba
  • 2 ägg, hårdkokta och hackade
  • 1 rödlök, medelstor och finhackad
  • 0,5 fänkål, ta bort den hårda stjälken
  • 50 gIshavsrom, eventuellt löjrom
  • 1 knippedill, litet, hackat
  • Salt
  • Peppar, mald
  • 1 långfranska
  • groddar, eller ätbara blommor (som dekoration)

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Smörgåstårta med skaldjur

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.