Smörgåstårta med skaldjur
En vacker smörgåstårta fylld med skalade räkor, kräftstjärtar, kokt kungskrabba och rom. Tårtan kan även göras på bara räkor. Använd färska eller frysta, men inte räkor i lag.
Ingredienser
- 200 gphiladelphiaost
- 1 dlmajonnäs
- 3 dlCrème fraiche
- 800 gskaldjur, skalade räkor, kräftstjärtar, kokt kungskrabba
- 2 ägg, hårdkokta och hackade
- 1 rödlök, medelstor och finhackad
- 0,5 fänkål, ta bort den hårda stjälken
- 50 gIshavsrom, eventuellt löjrom
- 1 knippedill, litet, hackat
- Salt
- Peppar, mald
- 1 långfranska
- groddar, eller ätbara blommor (som dekoration)
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.