Grekisk hamburgare med tzatziki
Testa en variant på hamburgare fylld med grekiska smaker! Grillade lammburgare, krämig zucchini, squash och tomat som serveras i varma pitabröd med hemmagjord tzatziki. Toppa med svarta oliver, smulad fetaost och rödlök.
Ingredienser
Burgare
- 550 glammkött, malet
- 1 ägg, lätt uppvispat
- 2 vitlöksklyftor, rivna eller finhackade
- 1 tskspiskummin, malen eller krossad
- 0,5 tskmynta, torkad
- 4 mskbladpersilja , hackad
- 1,5 tskSalt
- malen peppar
Tzatziki
- 1 gurka
- 2 dlgrekisk yoghurt, naturell
- 3 vitlöksklyftor
- 2 mskolivolja, extra virgin
- 0,5 citron
- 0,5 tskmynta, torkad
- 2 mskKoriander, hackad (eller bladpersilja)
- Salt
- malen peppar
Tillbehör
- 1 Aubergine, medelstor
- 1 squash, medelstor
- 1 tomat, stor
- 1 rödlök
- 100 gsvarta oliver
- 100 gfetaost
- 4 pitabröd
- Olivolja
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.