Grekisk hamburgare med tzatziki

Av Lise Finckenhagen

(3)

Vad tycker du?

Grekisk hamburgare med tzatziki

Testa en variant på hamburgare fylld med grekiska smaker! Grillade lammburgare, krämig zucchini, squash och tomat som serveras i varma pitabröd med hemmagjord tzatziki. Toppa med svarta oliver, smulad fetaost och rödlök.

Grekisk lammburgare med tzatziki
Grekisk lammburgare med tzatziki

Ingredienser

Burgare

  • 550 glammkött, malet
  • 1 ägg, lätt uppvispat
  • 2 vitlöksklyftor, rivna eller finhackade
  • 1 tskspiskummin, malen eller krossad
  • 0,5 tskmynta, torkad
  • 4 mskbladpersilja , hackad
  • 1,5 tskSalt
  • malen peppar

Tzatziki

  • 1 gurka
  • 2 dlgrekisk yoghurt, naturell
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 mskolivolja, extra virgin
  • 0,5 citron
  • 0,5 tskmynta, torkad
  • 2 mskKoriander, hackad (eller bladpersilja)
  • Salt
  • malen peppar

Tillbehör

  • 1 Aubergine, medelstor
  • 1 squash, medelstor
  • 1 tomat, stor
  • 1 rödlök
  • 100 gsvarta oliver
  • 100 gfetaost
  • 4 pitabröd
  • Olivolja

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Grekisk hamburgare med tzatziki

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.