Peach melba – persikodessert med vanilj

(1)

Vad tycker du?

Peach melba – persikodessert med vanilj

Här bjuds det på en klassisk fransk dessert med rena smaker av persika, bär och vanilj. Servera med lite grekisk yoghurt, en klick gräddfil eller glass.

Peach melba – persikodessert med vanilj

Ingredienser

4 Persikor
1 vaniljstång
2 msksmör
4 msksocker
vatten, en skvätt, eller sött vin
Hallon
gräddfil, lätt, eller glass

Gör så här

1
Dela persikorna på mitten och ta bort kärnorna. Lägg dem på ett dubbelt lager aluminiumfolie.
2
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Strö sockret över persikorna, fördela smöret i små klickar, tillsätt vanilj (stång och frön) och en näve hallon.
3
Tillsätt till sist en skvätt sött vin eller vatten. Linda ihop folien tätt och grädda persikorna på medelvärme i ca. 15 minuter.
4
Skala gärna persikorna innan servering (använd pincett eller liknande) och servera med lite grekisk yoghurt, en klick gräddfil eller glass.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (1)

    Glasstårta med hallon och maräng

  2. (1)

    Baked Alaska eller glassbomb

  3. (74)

    Persikohalvor med grädde och mandel

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Efterrätter

Efterrätter

Visa alla
(1)

Kokospannkakor

(1)

Sommarens godaste paj

(25)

Flan de huevo

(1)

French toast med banan och choklad