Andréa Brändström

Av Andréa Brändström

Så gör du egna geléhallon

Av Andréa Brändström

(2)

Vad tycker du?

Så gör du egna geléhallon

Geléhallon, kul och gott att göra själv. Andréa Brändström och Fredrika Hartzell visar hur man gör i programmet Festligare fika. I portion i receptet blir cirka 50 geléhallon. Tid för hallonen att stelna tillkommer.

Ingredienser

10 Gelatinblad
225 gHallon
vatten
1 mskcitronsaft
1 dlströsocker
50 gglukossirap
Hemgjorda geléhallon.
Hemgjorda geléhallon.

Gör så här

  1. Mosa och passera de tinade hallonen genom en sil så att du får en hallonpuré. Väg upp hallonpurén i en kastrull tillsammans med 1 msk citronsaft och tillsätt vatten så du får totalt 250 g vätska.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Blanda ner glykossirap och strösocker i hallonblandningen och låt koka upp tills sockret löst upp sig. Krama ur gelatinbladen och smält dem i hallonblandningen.
  3. Olja formen med lite naturell olja.
  4. Låt gelén svalna något och fyll sedan formarna. Ställ i kylskåp i cirka 2 timmar tills de stelnat helt.
  5. Ät geléhallonen precis som de är, eller rulla dem i lite socker. Tänk då på att låta dem torka ett tag i rumstemperatur så strösockret inte smälter.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Så gör du egna geléhallon