Rostad färskpotatis med parmesandressing

Av Anna Wendt

(1)

Vad tycker du?

Rostad färskpotatis med parmesandressing

Rostad färskpotatis med parmesandressing kan vara det ultimata tillbehöret i sommar. Frasig och salt potatis gifter sig perfekt med den krämigt fräscha dressingen av vitlök, ost och färsk basilika.

Rostad färskpotatis med parmesandressing.

Ingredienser

Ingredienser

900 gFärskpotatis
2 mskolivolja
Flingsalt
nymalen svartpeppar

Parmesandressing

0,5 citron, skal och saft 
1 vitlöksklyfta
30 gparmesan, i bitar 
0,5 krukaBasilika
0,75 dlolivolja
Salt
nymalen svartpeppar

Topping

0,5 krukaBasilika

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Dela de större potatisarna på mitten och behåll de små hela. Lägg dem i en form och ringla över olivolja, strö över flingsalt och nymalen svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen ca 25 minuter eller tills de blivit gyllene. Ta ut och låt svalna.
2
Mixa alla ingredienser till dressingen med en mixerstav eller liten matberedare. Blanda dressingen med potatisen och toppa med basilikablad. Servera ljummen eller rumsvarm.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Läs vidare

  1. (2)

    Marinerade kycklingspett med zucchini

  2. (1)

    Marinerad fläskkarré med kryddsmör

  3. (2)

    Chipotlemajjo

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Tillbehör

Tillbehör

Visa alla
(0)

Apelsinsallad

(1)

Honungsrostade nötter

(0)

Hjärtsallad med ceasardressing och bacon

(1)

Grillad ananas