Mattias Larsson

Av Mattias Larsson

Kålpannkaka toppad med räkor, picklad lök och sojamajonnäs

Av Mattias Larsson

(108)

Vad tycker du?

Kålpannkaka toppad med räkor, picklad lök och sojamajonnäs

Okonomiyaki är en japansk pannkaka med kål. Den är proppad med goda smaker och med de smakrika tillbehören blir den lätt beroendeframkallande.

– Det kommer bli så lyxiga, härliga, maxade och fina smaker, säger kocken Mattias Larsson i programserien ”Godare vardagsmat”. Tillagningstiden är beräknad på om den picklade löken redan finns.

Ingredienser

Sojamajonnäs

  • 2 äggulor
  • 2 mskJapansk soja
  • 2 dlRapsolja

Kålpannkaka

  • 150 gVitkål
  • 3 ägg
  • 1 dlVetemjöl
  • 1 dlmjölk
  • 0,5 tskBakpulver
  • Salt
  • Rapsolja, med neutral smak

Till servering

  • 250 gskalade räkor
  • 150 gedamamebönor
  • 100 gpicklad lök, köp färdig eller gör enligt nedan recept
  • 3 Salladslökar
  • 2 mskfurikake, eller sesamfrön

Picklad lök

  • 1 dlättika
  • 1 dlströsocker
  • 2 dlVatten
  • 2 rödlökar, medelstora
Kålpannkaka (Okonomiyaki) toppad med räkor, edamamebönor, picklad lök och sojamajonnäs.
Kålpannkaka (Okonomiyaki) toppad med räkor, edamamebönor, picklad lök och sojamajonnäs.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kålpannkaka toppad med räkor, picklad lök och sojamajonnäs

Mattias Larsson

Mattias Larsson

Mat ska vara gott, inte svårt. Det är mottot när Mattias Larsson står i köket. Han är kock, måltidsinspiratör och har författat en rad kokböcker. I programmet ”Garanterat gott” bjuder han på härlig mat hemma i köket på Rådmansö, tillsammans med sin fru Cecilia H Larsson.

Visa 44 recept