Kålpannkaka toppad med räkor, picklad lök och sojamajonnäs
Okonomiyaki är en japansk pannkaka med kål. Den är proppad med goda smaker och med de smakrika tillbehören blir den lätt beroendeframkallande.
– Det kommer bli så lyxiga, härliga, maxade och fina smaker, säger kocken Mattias Larsson i programserien ”Godare vardagsmat”. Tillagningstiden är beräknad på om den picklade löken redan finns.
Ingredienser
Sojamajonnäs
- 2 äggulor
- 2 mskJapansk soja
- 2 dlRapsolja
Kålpannkaka
- 150 gVitkål
- 3 ägg
- 1 dlVetemjöl
- 1 dlmjölk
- 0,5 tskBakpulver
- Salt
- Rapsolja, med neutral smak
Till servering
- 250 gskalade räkor
- 150 gedamamebönor
- 100 gpicklad lök, köp färdig eller gör enligt nedan recept
- 3 Salladslökar
- 2 mskfurikake, eller sesamfrön
Picklad lök
- 1 dlättika
- 1 dlströsocker
- 2 dlVatten
- 2 rödlökar, medelstora
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Mattias Larsson
Mat ska vara gott, inte svårt. Det är mottot när Mattias Larsson står i köket. Han är kock, måltidsinspiratör och har författat en rad kokböcker. I programmet ”Garanterat gott” bjuder han på härlig mat hemma i köket på Rådmansö, tillsammans med sin fru Cecilia H Larsson.
Visa 44 recept