Beluga- och köttfärslasagne direkt i matlådan

Av Anna Wendt

(9)

Vad tycker du?

Beluga- och köttfärslasagne direkt i matlådan

Perfekt matlådemat som du förslagsvis gör direkt i ugnståliga glasformar. Lasagnen är gjord i 0,8 liters lådor och räcker till 2 portioner vardera.

Bara hälften av köttfärssåsen går åt till lasagnerna, resten blir perfekt att frysa in i portionspåsar till matlådor eller middagar framöver.

Beluga- och köttfärslasagne görs direkt i ugnståliga glasformar.
Beluga- och köttfärslasagne görs direkt i ugnståliga glasformar.

Ingredienser

Köttfärssås med belugalinser

  • 1 Gul lök, stor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 mskTomatpuré
  • 1 kgköttfärs
  • Salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 1,5 dlrödvin, om det finns någon slatt kvar hemma alt om du köper små tetra
  • 1,2 kgkrossade tomater
  • 3 mskjapansk soja
  • 1,5 mskkalvfond, eller oxfond, koncentrerad
  • 2 mskHonung
  • 2 tskTorkad timjan
  • 0,5 citron, skalet
  • 1 dlvispgrädde
  • 2 dlbelugalinser, torkade

Lasagne

  • 250 glasagneplattor
  • 125 gmozzarella
  • 150 gRiven ost

Bechamel

  • 2 mskSmör
  • 2,5 mskVetemjöl
  • 5 dlmjölk
  • Salt och svartpeppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Beluga- och köttfärslasagne direkt i matlådan

Anna Wendt

Anna Wendt jobbar frilans som kreativ stylist och skribent med fokus på mat.