Beluga- och köttfärslasagne direkt i matlådan
Perfekt matlådemat som du förslagsvis gör direkt i ugnståliga glasformar. Lasagnen är gjord i 0,8 liters lådor och räcker till 2 portioner vardera.
Bara hälften av köttfärssåsen går åt till lasagnerna, resten blir perfekt att frysa in i portionspåsar till matlådor eller middagar framöver.
Ingredienser
Köttfärssås med belugalinser
- 1 Gul lök, stor
- 2 vitlöksklyftor
- 3 mskTomatpuré
- 1 kgköttfärs
- Salt
- svartpeppar, nymalen
- 1,5 dlrödvin, om det finns någon slatt kvar hemma alt om du köper små tetra
- 1,2 kgkrossade tomater
- 3 mskjapansk soja
- 1,5 mskkalvfond, eller oxfond, koncentrerad
- 2 mskHonung
- 2 tskTorkad timjan
- 0,5 citron, skalet
- 1 dlvispgrädde
- 2 dlbelugalinser, torkade
Lasagne
- 250 glasagneplattor
- 125 gmozzarella
- 150 gRiven ost
Bechamel
- 2 mskSmör
- 2,5 mskVetemjöl
- 5 dlmjölk
- Salt och svartpeppar
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Anna Wendt jobbar frilans som kreativ stylist och skribent med fokus på mat.