Ugnsbakad mannagrynsgröt

Av Godare

(1)

Vad tycker du?

Ugnsbakad mannagrynsgröt

Det här är plockmat för de minsta! Fungerar lika bra till frukost som mellanmål. God att servera med lite bär eller chiasylt. Använder man hirsmannagryn så får man ett naturligt tillskott av järn.

Receptet räcker till 5–6 barnportioner.

Recept ur boken ”Knatteplock” av Elin Oresten.

Ugnsbakad mannagrynsgröt
Ugnsbakad mannagrynsgröt

Ingredienser

  • 4 dlMjölk, eller berikad havredryck
  • 0,5 tskvaniljpulver
  • 4 mskvetemannagryn, eller hirsmannagryn
  • 1 mskRapsolja
  • 2 ägg
  • 1,5 mskhavremjöl, eller vetemjöl
  • 0,5 tskkardemumma
  • 2 mskpumpakärnor
  • bär, av valfri sort

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Ugnsbakad mannagrynsgröt

Ämnen