Veganska nachos

Av Lise Finckenhagen

(12)

Vad tycker du?

Veganska nachos

Veganska nachos är ett riktigt gott sätt att använda tofu. Speciellt om du inte har ätit så mycket tofu tidigare. För enkelhetens skull kan du prova att smula tofun innan stekning.
Chipotle i adobosås finns att köpa färdig i små förpackningar i välsorterade butiker. Skrapa eventuellt bort fröna innan du mosar chilin, så försvinner lite av hettan.

Veganska nachos.
Veganska nachos.

Ingredienser

  • 400 gTofu
  • 1 Lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tskSpiskummin, mald
  • 1 tskKoriander, mald
  • 1 mskPaprikapulver
  • 1 mskTomatpuré
  • 2 chipotlechili, i adobosås, finhackade
  • 0,5 dlVatten
  • 2 tskagavesirap
  • 1 burkkidneybönor, eller svarta bönor
  • Salt och peppar
  • Olja, neutral, att steka i

Guacamole

  • 2 avokado, mogna
  • 1 Lime
  • 2 vitlöksklyftor, eller mer efter smak
  • 2 nyporchiliflakes
  • 0,5 rödlök
  • 1 knippekoriander, färsk
  • Salt

Picklad rödlök

  • 1 rödlök
  • 2 msklimesaft
  • 1 mskSocker
  • 1 nypasalt

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Veganska nachos