Kebab med extra kryddat lammkött

Av Lise Finckenhagen

(3)

Vad tycker du?

Kebab med extra kryddat lammkött

Krydda upp köttet i kebaben extra mycket och fyll på med grönsaker. Passar bra att ta med på utflykten. Antingen färdiggjord eller så grillar du köttet på plats och tar med grönsaksblandning och bröd.
Grönsakerna går såklart att variera efter önskemål.

Kebab med extra kryddat lammkött.
Kebab med extra kryddat lammkött.

Ingredienser

  • 500 glamm, eller nötkött
  • 1 Lök, stor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tskkorianderfrön
  • 1 tskSpiskummin
  • 0,5 tskKanel
  • 0,25 tskkryddnejlika
  • 0,5 tskSvartpeppar
  • 0,5 tskKardemumma
  • 0,25 tskChiliflakes
  • 1 tskSalt
  • 2 tskcitronsaft
  • 2 mskolja, + extra till stekning

Till servering

  • pitabröd
  • yoghurt, eller gräddfil
  • gurka, tärnad
  • Tomat, tärnad
  • rödlök, finskivad eller picklad
  • Koriander, hackad
  • chilisås
  • granatäppelkärnor

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Kebab med extra kryddat lammkött

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.