Kebab med extra kryddat lammkött
Krydda upp köttet i kebaben extra mycket och fyll på med grönsaker. Passar bra att ta med på utflykten. Antingen färdiggjord eller så grillar du köttet på plats och tar med grönsaksblandning och bröd.
Grönsakerna går såklart att variera efter önskemål.
Ingredienser
- 500 glamm, eller nötkött
- 1 Lök, stor
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tskkorianderfrön
- 1 tskSpiskummin
- 0,5 tskKanel
- 0,25 tskkryddnejlika
- 0,5 tskSvartpeppar
- 0,5 tskKardemumma
- 0,25 tskChiliflakes
- 1 tskSalt
- 2 tskcitronsaft
- 2 mskolja, + extra till stekning
Till servering
- pitabröd
- yoghurt, eller gräddfil
- gurka, tärnad
- Tomat, tärnad
- rödlök, finskivad eller picklad
- Koriander, hackad
- chilisås
- granatäppelkärnor
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.