Räkor med tomat och fetaost

Av Lise Finckenhagen

(11)

Vad tycker du?

Räkor med tomat och fetaost

Här är en variant av grekiska saganakiräkor. Gör en tjock tomatsås med rikligt med olivolja och fetaost, rör i räkor och servera direkt. Har du en skvätt ouzo stående kan du smaka av såsen med den, eller så kan du tillsätta lite krossade fänkålsfrön för en antydan av lakritston.

Saganakiräkor: Räkor med tomat och fetaost
Saganakiräkor: Räkor med tomat och fetaost

Ingredienser

  • 600 gräkor, rensade
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 Lök
  • 3 plommontomater, eventuellt kvisttomater
  • 1 förpackningkonserverade tomater, krossade
  • 1 nypatorkad chili, krossad
  • 0,5 tskFänkålsfrön, krossade
  • 0,5 tskOregano, torkad
  • 150 gFetaost
  • färska örter, hackade, t ex persilja, basilika
  • Olivolja
  • salt och malen peppar
  • gott bröd, till servering

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Räkor med tomat och fetaost