Senapsgriljerad rotselleri

Av Nina Kindbro

Vad tycker du?

Senapsgriljerad rotselleri

(17)

Doften av griljerat väcker julkänslorna. Som vegetariskt alternativ till julskinkan är rotsellerin perfekt. Mjuk och len i smaken och krispig griljering får smaklökarna att dansa.

Senapsgriljerad rotselleri – vegetarisk julskinka

Ingredienser

Ingredienser

1.5 kg
rotselleri
1 msk
Olivolja
0.5 tsk
Salt

Griljering

2 msk
Dijonsenap
1 msk
Sirap
1
ägg
1 dl
Bladpersilja, hackad
1 dl
Ströbröd

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.
2
Skär bort skalet på rotsellerin. Lägg i en ugnsform eller på en plåt. Ringla över olja och salta.
3
Tillaga i ugnen tills den är mjuk rätt igenom, ca 2 tim.
4
Griljering Höj ugnstemperaturen till 225°.
5
Blanda senap, sirap, ägg och persilja. Häll/bred blandningen över rotsellerin. Strö över ströbröd.
6
Griljera i mitten av ugnen tills ytan är gyllene, ca 10 min.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Så kokar du julskinkan saftig

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Blomkålskroketter

Sötsur grönsakswok

Vegetarisk lasagne med aubergine

Tomatomelett med basilika