Tareq Taylor

Av Tareq Taylor

Satay med kycklingfärs à la Tareq Taylor

Av Tareq Taylor

(2)

Vad tycker du?

Satay med kycklingfärs à la Tareq Taylor

Kyckling satay har de flesta provat någon gång och det är alltid lika gott. Med färs på spetten kan man få mer smak än med rent kött.
– Tack vare den lilla mängden äggvita blir färsspetten så fasta och fina att man faktiskt kan tro att det är helt kött. Här har jag blandat i vitlök och sesam som passar utmärkt till jordnötssåsen, säger Tareq Taylor.

Kycklingspett med krämig jordnötssås.
Kycklingspett med krämig jordnötssås.

Ingredienser

  • 500 gKycklingfärs
  • 0,5 tskSalt
  • 0,5 äggvita
  • 0,5 vitlöksklyfta
  • 5 dropparSesamolja, eller efter smak
  • neutral olja, till pensling

Jordnötssås

  • 2 dlcrunchy jordnötssmör, osötad
  • 4 dlKokosmjölk, av god kvalitet
  • 2 mskröd currypasta, drygt
  • 0,5 dlfisksås
  • 2 mskrisvinäger
  • 2 mskströsocker
  • 1 tskSalt
  • färsk koriander, eventuellt

Till servering

  • färsk koriander, hackad
  • jordnötter, rostade

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Satay med kycklingfärs à la Tareq Taylor

Tareq Taylor

Tareq Taylor är en välkänd kock och kokboksförfattare. Han har vunnit ”Kockarnas kamp”, varit julvärd i SVT och synts i tv-program som ”Trädgårdstider” och ”Över Atlanten”. På Godare får vi följa med på en kulinarisk resa i ”Tareq Taylor's Nordic Cookery”. Här lagas det mat från hela Norden, med spännande människor och matupplevelser i världsklass.

Visa 37 recept