Bakad brie med fikon och pecannötter

Av Godare

Vad tycker du?

Bakad brie med fikon och pecannötter

(2)

Brie och camembert blir härligt krämigt när de bakas i ugnen.
Den här varianten toppas med fikon, pecannötter och lönnsirap.
Serveras med bröd som dippas i den krämiga osten.

Bakad brie med nötter och fikon

Ingredienser

Ingredienser

1
hel brie eller camembert
1 dl
pekannötter
1
färskt fikon
1 msk
lönnsirap, eller efter smak

Gör så här

1
Värm ugnen till 200 grader.
2
Lägg osten i en ugnsfast form. Skär snitt på ostens ovansida.
3
Dela fikonet i klyftor och hacka pecannötterna i grova bitar och lägg på osten. Ringla över lönnsirap.
4
Baka osten i ugnen i cirka 10 minuter.
5
Servera med bröd eller kex och mer lönnsirap om du vill.
6
Tips! Fikonen kan bytas ut mot exempelvis dadlar och pecannötterna kan bytas ut mot hasselnötter eller valnötter.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Chèvre chaud med fikon och pepparkaka

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Vegetariskt
decoration divider

Vegetariskt

Visa alla

Blomkålskroketter

Sötsur grönsakswok

Vegetarisk lasagne med aubergine

Tomatomelett med basilika