Bakad brie med fikon och pecannötter
Brie och camembert blir härligt krämigt när de bakas i ugnen.
Den här varianten toppas med fikon, pecannötter och lönnsirap.
Serveras med bröd som dippas i den krämiga osten.
Ingredienser
Ingredienser
1
hel brie eller camembert
1 dl
pekannötter
1
färskt fikon
1 msk
lönnsirap, eller efter smak
Gör så här
1
Värm ugnen till 200 grader.
2
Lägg osten i en ugnsfast form. Skär snitt på ostens ovansida.
3
Dela fikonet i klyftor och hacka pecannötterna i grova bitar och lägg på osten. Ringla över lönnsirap.
4
Baka osten i ugnen i cirka 10 minuter.
5
Servera med bröd eller kex och mer lönnsirap om du vill.
6
Tips! Fikonen kan bytas ut mot exempelvis dadlar och pecannötterna kan bytas ut mot hasselnötter eller valnötter.
Vad tycker du om receptet?
Läs vidare
Ämnen