Nutellabollar med krämig gömma
Frida Skattberg som driver bloggen Fridas bakblogg älskar chokladbollar, här är hennes bästa recept på nutellabollar. Förutom att de är fantastiskt goda är de också lätta att göra och ingredienserna finns ofta hemma som smör, socker och oboy.
Ingredienser
Ingredienser
200 g
Smör, rumsvarmt
1.5 dl
Florsocker
0.75 dl
kaffe
1 msk
Vaniljsocker
1 msk
Kakao
1 dl
oboypulver
9 dl
Havregryn KRAV
20 tsk
nutella
Gör så här
1
En portion ger ca 20 st bollar. Börja med att klicka ut 20 teskedar nutella på ett bakplåtspapper, frys i 30 minuter.
2
Vispa smör, florsocker och kaffe med elvisp till ett fluff.
3
Tillsätt vaniljsocker, kakao och oboypulver, rör ihop.
4
Mixa havregryn till ett pulver i din matberedare och vispa sedan ner det i smeten.
5
Rulla till 20 bollar och tryck in en bit nutella i varje.
6
Rulla sedan i Kokos eller pärlsocker.
7
Förvaras i en tätslutande burk med lock i kylskåpet. Går utmärkt att frysa.
Vad tycker du om receptet?
Läs vidare
Ämnen