Nutellabollar med krämig gömma

Av Godare

Vad tycker du?

Nutellabollar med krämig gömma

(161)

Frida Skattberg som driver bloggen Fridas bakblogg älskar chokladbollar, här är hennes bästa recept på nutellabollar. Förutom att de är fantastiskt goda är de också lätta att göra och ingredienserna finns ofta hemma som smör, socker och oboy.

Nutellabollar - recept med krämig gömma

Ingredienser

Ingredienser

200 g
Smör, rumsvarmt
1.5 dl
Florsocker
0.75 dl
kaffe
1 msk
Vaniljsocker
1 msk
Kakao
1 dl
oboypulver
9 dl
Havregryn KRAV
20 tsk
nutella

Gör så här

1
En portion ger ca 20 st bollar. Börja med att klicka ut 20 teskedar nutella på ett bakplåtspapper, frys i 30 minuter.
2
Vispa smör, florsocker och kaffe med elvisp till ett fluff.
3
Tillsätt vaniljsocker, kakao och oboypulver, rör ihop.
4
Mixa havregryn till ett pulver i din matberedare och vispa sedan ner det i smeten.
5
Rulla till 20 bollar och tryck in en bit nutella i varje.
6
Rulla sedan i Kokos eller pärlsocker.
7
Förvaras i en tätslutande burk med lock i kylskåpet. Går utmärkt att frysa.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Chokladmaränger – läckert söta och sega

  2. Chokladmuffins med frosting

  3. Varm choklad – värmande och gott

  4. Chokladbollar – barnsligt goda och enkla att baka

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Efterrätter
decoration divider

Efterrätter

Visa alla

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Vaniljfromage med portvin

Fluffig chokladmousse på nolltid

Pannkakor med jorgubbar och mascarpone