Tareq Taylor

Av Tareq Taylor

Oxrullader med gräddsås och pressgurka

Av Tareq Taylor

(147)

Vad tycker du?

Oxrullader med gräddsås och pressgurka

Oxrullader – här finns utrymme att experimentera med olika fyllningar. Tareq Taylors favoritfyllning är fläsk, lök, ättiksgurka och senap. Recept ur Tareq Taylors kokbok ”Favoriter.”

Oxrullader med kokt potatis och gräddig brunsås.
Oxrullader med kokt potatis och gräddig brunsås.

Ingredienser

100 gSidfläsk, rökt
1 Lök, gul, liten
1 dlättiksgurka, strimlad
0,5 dlSkånsk senap
8 skivoroxinnanlår, stora
1 msksmör
Salt och svartpeppar
Rött vin
vispgrädde
1 msksvartvinbärsgelé

Pressgurka

1 slanggurka
2 tskSalt
3 mskÄttiksprit 12%
1,5 dlströsocker
0,5 dlpersilja, hackad

Gör så här

  1. Hyvla gurkan tunt med en osthyvel och salta. Lägg i press i ca en timme eller tills gurkan har vattnats ur. Alternativt kan saltet aktivt masseras in tills vattnet släpper. Blanda gurkan och gurkvattnet med övriga ingredienser. Färdigt att servera.
  2. Strimla sidfläsket och hacka löken fint. Blanda fläsk, lök, ättiksgurka och senap i en skål. Lägg en klick på varje skiva kött och rulla ihop. Fäst rulladen med hjälp av en tandpetare.
  3. Bryn rulladerna i smör i en stekpanna med höga kanter. Salta och peppra.
  4. Slå på vin och grädde och rör i gelén. Lägg på locket och låt det bräsera i 20–30 minuter, beroende på skivornas tjocklek.
  5. Servera med kokt potatis.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Oxrullader med gräddsås och pressgurka

Ämnen