Wraps med marinerad tempeh

Av Godare

(5)

Vad tycker du?

Wraps med marinerad tempeh

Tempeh är fermenterade baljväxter och sädeslag och kan användas som proteinrikt tillbehör i stället för kött. Här är tempehn smaksatt med ingefära, lönnsirap och soja.

Recept ur ”Stora kokboken för små kök” av Erica Zontho.

Tempehwraps med goda smaker.
Tempehwraps med goda smaker.

Ingredienser

Tempeh

  • 2 mskingefära, riven
  • 0,5 dllönnsirap
  • 0,5 dlSoja
  • 400 gTempeh

Dressing

  • 0,5 dlTahini (sesampasta), ljus
  • 0,5 dlVatten
  • 3 mskcitron, pressade saften
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt

Tillbehör

  • 8 tortillabröd
  • tomater
  • böngroddar
  • avokado
  • sallad
  • majs
  • Lime

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Wraps med marinerad tempeh