Buffalo wings med blue cheesedressing
Läckra buffalo wings – marinerade kycklingvingar – är perfekta till buffébordet. Här är Leif Mannerströms goda recept med krämig och salt blue cheesedressing som gifter sig fint med den söta marinaden.
Recept från boken ”Mannerströms berså”, Norstedts förslag.
Ingredienser
Ingredienser
1 kg
Kycklingvingar
Salt
Marinad
0.75 flaska
sweet chilisås
tigersås
kikkomansoja
1 dl
rödvinsvinäger
Olja, till fritering
Dressing
120 g
roquefortost
1.5 dl
Majonnäs
1 msk
Sweet chilisås
2 msk
rödvinsvinäger
Cayennepeppar, en nypa
2.5 dl
Crème fraiche
Salt och peppar
Till servering
stjälkselleri, eller andra krispiga grönsaker (eventuellt)
Gör så här
1
Börja med dressingen, kalla såser smakar bäst om de får mogna en stund. Lägg samtliga ingredienser utom crème fraichen i en matberedare. Kör tills du får en slät kräm, tillsätt sedan crème fraichen. Smaka av med salt och peppar och ställ kallt fram till servering.
2
Sätt ugnen på 180 grader. Lägg kycklingvingarna i en ugnsform och gnid in dem med lite salt. Baka dem tills köttsaften är klar, ca 25−30 minuter.
3
Under tiden mäter du upp alla ingredienser till marinaden i en kastrull. Koka ihop till en klistrig sås, rör med en slickepott i botten så att den inte bränner fast.
4
Hetta upp frityroljan till ca 170−180 grader i en hög kastrull om du inte har en fritös (testa gärna med en bit vitt bröd). Fritera vingarna i omgångar tills skinnet är riktigt frasigt.
5
Lägg vingarna i en form och slå marinaden över, vänd runt dem ordentligt.
6
Servera vingarna varma med blue cheesedressingen. Stavar av stjälkselleri eller andra krispiga grönsaker är gott till.