Rulltårta med sötsyrlig citronfyllning

Av Godare

Vad tycker du?

Rulltårta med sötsyrlig citronfyllning

(213)

Citronrulltårta – bjud på rulltårta med friska och sötsyrliga smaker av citron. Enkel och snabb att baka. Fyll med en god lemon curd som du antingen köper färdig eller så gör du din egen, recept finns här.

Rulltårta fylld med härlig citronsmak.

Ingredienser

Ingredienser

3
ägg
1.5 dl
Socker
2 dl
Vetemjöl
1 tsk
Bakpulver
1 tsk
Vaniljsocker
0.5 dl
mjölk, eller vatten
1
citron, rivet skal och 1 msk saft

Fyllning

4 dl
Lemon curd

Dekoration

Florsocker
citronmeliss, kan uteslutas

Gör så här

1
Sätt ugnen på 250 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna.
2
Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd försiktigt ner det i äggvispet. Häll i mjölken och riv skalet av citronen och pressa ur saft och blanda ner i smeten. Rör försiktigt så att luften inte går ur smeten.
3
Bred ut smeten jämnt över bakplåtspappret. Grädda i mitten av ugnen i cirka 5 minuter. Passa så den inte bränns, här går det undan.
4
Ta ut kakan och strö lite socker på den. Lägg på ett nytt bakplåtspapper och en plåt ovanpå kakan och vänd upp och ner. Pilla försiktigt bort pappret som varit med i ugnen. Tips! Blöt en brödpensel med vatten och stryk över bakplåtspappret så lossnar det lättare.
5
Låt kakan svalna och bred ut lemon curd över hela kakan. Är curden för hård kan du värma den lite i mikron så den blir mjukare.
6
Rulla ihop från långsidan och pudra på florsocker och dekorera med citronmeliss om du har.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Drömrulltårta – så bakar du den

  2. Prinsessrulltårta – enkel och snabbakad

  3. Rulltårta – pistage och vit choklad

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Bakverk
    3. Mjuka kakor
decoration divider

Bakverk

Visa alla

Äppelkaka med smuldegstopp

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Marängtårta med mascarponekräm och bär

Kokosdröm till fikat – glutenfritt!