Filip Poon

Av Filip Poon

Laga Filip Poons supergoda favorit: fish tacos

Av Filip Poon

(80)

Vad tycker du?

Laga Filip Poons supergoda favorit: fish tacos

Fish tacos är krispiga, friterade bitar av fisk, kålsallad med asiatiska smaker och en riktigt bra chilimajo i tortillabröd.

– När Mexiko möter Asien blir det fyrverkeri i munnen. Det här älskar jag, säger Filip Poon.

Ingredienser

Fisk

500 gTorsk, delad i mindre bitar
2 lVatten
2 mskflingsalt

Picklad rödlök

1 rödlök, tunt hyvlad
0,5 dlättika, 12%
0,5 dlSocker
0,5 dlVatten

Kålsallad

200 gRödkål, strimlad
2 Lime
2 mskRapsolja
1 mskSesamolja
Salt

Chilimajo

2 dlmajonnäs
1 tskSesamolja
1 msksrirachasås
1,5 mskkimchibas, finns att köpa i asiatiska livsmedels butiker

Fritering

1,5 dlmjöl
2 ägg
2 dlPanko ströbröd
1 lRapsolja, eller frityrolja

Servering

8 tortillabröd, små
4 avokado, tärnade
1 krukakoriander
150 gFetaost, smulad
Filip Poons fish taco
Filip Poons fish taco

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Laga Filip Poons supergoda favorit: fish tacos

Filip Poon

Filip Poon kallar både sig själv och sina följare för spiskrigare. 2015 slog han igenom i ”Sveriges mästerkock” där jurymedlemmen Markus Aujalay erbjöd honom jobb i direktsändning. Han har tagit OS-guld ihop med ”Stockholm culinary team” och är i dag en av Sveriges största matprofiler på Youtube och Tiktok. I sitt Godare-program bjuder han på trendiga rätter som krispig fish-taco, dunderkebab och tiktok-pasta.

Visa 14 recept

Ämnen