Pasta puttanesca enkelt och fantastiskt gott
Pasta puttanesca – klassisk italiensk rätt med fantastiska smaker i all sin enkelhet. Sardeller och kapris ger fin sälta tillsammans med oliverna. Spaghetti är den vanligaste pastasorten till den här rätten men det går bra med andra också.
Ingredienser
Ingredienser
500 g
spaghetti, eller annan pasta av bra kvalitet
12
sardeller
800 g
krossade tomater
0.5 dl
olivolja
50 g
Smör
3
vitlöksklyftor
150 g
Oliver, av bra kvalitet
2 msk
Kapris, eller mindre
bladpersilja , till garnering
Salt
Gör så här
1
Värm upp olivolja i en djup stekpanna, tillsätt smör och låt det smälta.
2
Lägg i hela eller finhackade sardeller beroende på vad du gillar och pressa i vitlöksklyftor. Låt fräsa några minuter.
3
Tillsätt krossade tomater, oliver och kapris och låt såsen puttra på låg värme i cirka 30 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt om det behövs.
4
Koka spaghettin enligt anvisningar på paketet, och låt rinna av i ett durkslag.
5
Rör ner pastan i tomatsåsen och blanda väl, toppa med lite hackad bladpersilja.