Hallon- och lakritspannacotta

Av Godare

Vad tycker du?

Hallon- och lakritspannacotta

(91)

Den här pannacottan är en riktig drömdessert för alla hallon-lakritsfans därute. Dessutom blir den riktigt snygg med dekorationen av färska hallon. Recept ur boken ”Baka utan ugn” av Camilla Hamid.

Hallon- och lakritspannacotta

Ingredienser

Ingredienser

150 g
Turkisk peppar, godiset
4 dl
vispgrädde
1 dl
strösocker
0.5 tsk
agar agar

Hallonpannacotta

225 g
Hallon, frysta
saft från 1 citron
1 dl
strösocker
5 dl
vispgrädde
0.5 tsk
agar agar

Dekoration

Hallon, färska

Gör så här

1
Mortla den turkiska pepparn grovt och blanda bitarna med grädden i en kastrull. Värm blandningen på låg värme tills lakritsbitarna har lösts upp. Rör om då och då. Tillsätt socker och agar agar-pulver och låt alltsammans koka under konstant omrörning i cirka 4 minuter.
2
Häll lakritspannacottan i glas, och låt sedan glasen stå i kylskåpet tills pannacottan har stelnat, det tar cirka 2 timmar. Om du vill ha en diagonal lutning: luta glasen på ett sätt så att de står stabilt. (Jag använde mig av en rektangulär brödform, men testade först med vatten för att se om det fungerade.)
3
Koka hallon och citronsaft på hög värme i en kastrull tills hallonen har lösts upp till ett mos. Passera moset genom en finmaskig sil ner i en ny kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna, och låt alltsammans koka under konstant omrörning i cirka 4 minuter.
4
Häll blandningen i glasen (luta dem eventuellt åt andra hållet) och låt sedan glasen stå i kylskåpet tills alltsammans har stelnat, det tar cirka 2 timmar.
5
Dekorera med färska hallon och servera.

Vad tycker du om receptet?

Vad tycker du?

Sätt betyg

Läs vidare

  1. Lakritskladdkaka med kola

  2. Hallonparfait med lakritsglaze

  3. Baka utan ugn med Camilla Hamid

  1. Ämnen

    1. Recept
    2. Efterrätter
decoration divider

Efterrätter

Visa alla

Friterade äppelskivor med äppelkolasås

Vaniljfromage med portvin

Fluffig chokladmousse på nolltid

Pannkakor med jorgubbar och mascarpone