Rulltårta med matcha

Av Lise Finckenhagen

(1)

Vad tycker du?

Rulltårta med matcha

Rulltårta med matcha och färskostkräm är tårtan för dig som älskar det japanska, gröna teet matcha! Garnera med lite extra sesamfrön och gärna några fina blad ängssyra.

Rulltårta med matcha
Rulltårta med matcha

Ingredienser

  • 6 ägg, medelstora/stora
  • 180 gSocker, finkornigt
  • 150 gVetemjöl
  • 1,5 tskBakpulver
  • 2 mskMatchapulver

Smörjning och strössling

  • socker
  • smör, smält (eller neutral olja)

Fyllning

  • 200 gfärskost, naturell
  • 2 dlgrädde
  • 60 gSocker
  • 1 mskMatchapulver, mer om man vill

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Rulltårta med matcha

Lise Finckenhagen

Den norska stjärnkocken Lise Finckenhagen har vunnit norrmännens hjärta genom sina många kokböcker och sin medverkan i tv och radio. Lise började som lärling på gourmetrestaurangen Bagatelle i Oslo när hon var tonåring och arbetade sig upp till dessertchef där. I dag är hon även känd som expertdomare i norska Masterchief och med sin podd “Mat & Kjærlighet”.

Ämnen