Rulltårta med matcha

Av Lise Finckenhagen

(0)

Vad tycker du?

Rulltårta med matcha

Rulltårta med matcha och färskostkräm är tårtan för dig som älskar det japanska, gröna teet matcha! Garnera med lite extra sesamfrön och gärna några fina blad ängssyra.

Rulltårta med matcha
Rulltårta med matcha

Ingredienser

6 ägg, medelstora/stora
180 gSocker, finkornigt
150 gVetemjöl
1,5 tskBakpulver
2 mskMatchapulver

Smörjning och strössling

socker
smör, smält (eller neutral olja)

Fyllning

200 gfärskost, naturell
2 dlgrädde
60 gSocker
1 mskMatchapulver, mer om man vill

Gör så här

  1. Värm ugnen till 180 grader.
  2. Täck en stor bakplåt med bakplåtspapper och smörj pappret väl med smör eller olja.
  3. Vispa ägg och socker poröst. Sikta ihop mjöl, bakpulver, vaniljsocker och matchapulver.
  4. Rör försiktigt ner det torra i äggblandningen.
  5. Fördela degen jämnt över bakplåten. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 15 minuter, eller tills ytan är gyllene och jämnt gräddad.
  6. Gör en plåt med bakplåtspapper, som är minst lika stor som kakan, och strö över ett jämnt lager socker och sesamfrön. Du kan också använda en kökshandduk.
  7. Vänd den nygräddade kakan på den sockrade ytan. Lägg en duk eller kall bakplåt över kakan så att den håller sig mjuk. Låt kakan svalna helt.
  8. Vispa färskosten slät och klumpfri. Tillsätt grädde, socker och matcha och fortsätt vispa till en tjock och slät kräm.
  9. Fördela krämen jämnt över kakan, men lämna en 2 cm bred kant på långsidan längst ifrån dig.
  10. Börja med långsidan närmast dig och rulla ihop kakan tätt med hjälp av bakplåtspapperet eller hushållspapper. Se till att skarven ligger neråt.
  11. Lyft försiktigt upp rulltårtan på ett serveringsfat eller skär rulltårtan i tjocka skivor.

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Rulltårta med matcha

Ämnen